Trump megint vállon veregette Putyint

Trump megint vállon veregette Putyint

Jó kapcsolatot ápolna Oroszországgal és Vlagyimir Putyinnal elnökként Donald Trump. A republikánus elnökjelölt szerint az orosz elnök nagyobb formátumú politikus, mint Barack Obama. Nem először dicsérte nyilvánosan a republikánus elnökjelölt az orosz elnököt, ami heves reakciókat váltott ki az amerikai közvéleményből, különösen azután, hogy Moszkvát gyanúsítják a Demokrata Párt elleni hackertámadásokkal.

Vlagyimir Putyin jobb vezetővé vált, mint Barack Obama, jelentette ki Donald Trump egy televíziós vitában, ahol a két elnökjelölt külön-külön jelent meg a közönség előtt. Trump azt is kijelentette, hogy nagyon jó kapcsolatot szeretne elnökként ápolni Oroszországgal és Putyinnal is.

„Ha jó dolgokat mond rólam, én is jó dolgokat mondok róla. Már mondtam korábban is, hogy ő egy igazi vezető. Önök most mondhatják, hogy »jaj, nem, hát, ő szörnyű«. Annak az embernek nagyon nagy hatalma van az ország felett. Persze ez egy teljesen más rendszer, és én nem is szeretném azt a rendszert, de tényleg abban a rendszerben ő sokkal nagyobb vezető, mint amilyen a mi elnökünk bármikor is. Megosztott az országunk. Mi olyan országban élünk, ahol van egy Hillary Clinton az e-mailjeivel, amit senki sem látott, ahol ő csak úgy 33 ezer e-mailt töröl, mindezt azután, hogy idézést kapott a kongresszustól. Ha ezt a privát üzleti életben teszi meg valaki, börtönbe kerül” – jelentette ki Trump.

Nem először dicsérte nyilvánosan a republikánus elnökjelölt az orosz elnököt, ami heves reakciókat váltott ki az amerikai közvéleményből, különösen azután, hogy Moszkvát gyanúsítják a Demokrata Párt elleni hackertámadásokkal.

A fórumon a volt first lady többször is hangsúlyozta politikai tapasztalatait, amelyekre szenátorként, majd külügyminiszterként tett szert. „Nagyon nagy tapasztalatom van a szigorúan titkos iratok kezelésében, ami akkor kezdődött, amikor a szenátus honvédelmi bizottságában voltam, mielőtt négy évig külügyminiszter lettem. A szigorúan titkos iratok fejlécére rá van írva, hogy titkos, minősített vagy bizalmas, és elismétlem, ezt az igazságügyi minisztérium is megerősítette, egyik e-mail, amit küldtem vagy kaptam, sem tartalmazta ezt a fajta fejlécet” – hangsúlyozta a republikánus elnökjelölt.

Clinton beszélt hibás döntéseiről is. Szerinte tévedés volt, hogy annak idején megszavazta Irak invázióját. Ugyanakkor szerinte Trump mindig is támogatta a háborút. A republikánusok elnökjelöltje válaszul azt sorolta, hogy hányszor utasította el az iraki háborút, amelynek megindítását választási kampányában végig elítélte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »