Trump: „megint rend lesz az országban”

A republikánusok visszatérnek a Fehér Házba, az Egyesült Államok pedig a felvirágzás és a békesség korszakába – hangsúlyozta Donald Trump immár hivatalos elnökjelöltként a republikánus konvenció zárásaként mondott beszédében csütörtök este.

Magyar Menedék - Ősmagyar

„Az amerikaiak, akik ezt az üzenetet nézik ma este, az elmúlt napokban látták az utcáinkon elszabaduló erőszak és a közösségeinken felülkerekedő káosz képeit. Azt üzenem mindenkinek: a nemzetünket kínzó bűnözésnek és erőszaknak hamarosan vége lesz, és ezt komolyan mondom: 2017. január 20-ával kezdődően megint rend lesz az országban” – hangsúlyozta Donald Trump.

Magát az „elfelejtett Amerika hangjának” nevezte, felszólalt a kétkezi munkások és a középosztály mellett, adócsökkentést és adóegyszerűsítést ígért, ezzel új munkahelyeket és az amerikaiak életszínvonalának javulását is. „Utakat, országutakat, hidakat, alagutakat, repülőtereket építünk majd, és a holnap vasútvonalait is megépítjük” – mondta. Határozott ígéretet tett arra, hogy visszavonja, semmissé teszi Obama elnök vitatott egészségbiztosítási reformját, valamint újratárgyalja a szerinte Amerikának hátrányos amerikai–kanadai–mexikói szabadkereskedelmi megállapodást, azaz a NAFTA-t is.

Donald Trump ismét figyelmeztetett az illegális bevándorlás és az Iszlám Állam fenyegetésére. Megismételte a választási kampányban hangoztatott álláspontját, miszerint az ellenőrizetlenül, illegálisan érkező bevándorlók elveszik a munkát az amerikai állampolgároktól, és nem egyszer bűncselekményeket követnek el. „Ennek is véget vetünk” – szögezte le, és megerősítette korábbi ígéretét, hogy nagy falat építtet az amerikai–mexikói határon.

Trump szerint ha Hillary Clinton, a demokraták várható elnökjelöltje kerül a Fehér Házba, akkor az ország gazdasági nehézségei csak növekednek majd. „Azok a problémák, amelyekkel ma szembenézünk – szegénység és erőszak itthon, háború és rombolás külföldön –, mindaddig velünk maradnak, amíg továbbra is azokra a politikusokra támaszkodunk, akik előidézték őket” – mondta Trump.

„Amíg olyan politikusok vezetnek bennünket, akiknek nem Amerika az első, addig biztosak lehetünk benne, hogy más nemzetek nem bánnak velünk tisztelettel. De ez megváltozik majd, amint hivatalba lépek” – folytatta. A republikánus jelölt végig élesen támadta Clintont, akinek a külügyminiszteri öröksége nem más, mint „halál, destrukció, terrorizmus és Amerika gyöngesége”. Clintont tette felelőssé az Iszlám Állam létlejöttéért, és kárhoztatta őt azért is, mert szíriai menekültek ezreit fogadná be. w


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »