Trump kitiltotta rendezvényeiről a globálcion The Washington Postot

Az orlandói lövöldözés kapcsán elhangzott megjegyzéseinek „hihetetlenül pontatlan” tudósítására hivatkozva Donald Trump várható republikánus elnökjelölt megvonta a The Washington Posttól az engedélyt, amellyel az amerikai napilap újságírói részt vehetnek a milliárdos által folytatott elnökválasztási kampány eseményein és sajtótájékoztatóin.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Trump a közösségi hálón tudatta ezzel kapcsolatos döntését. Kampánycsapata az ezt követően kiadott közleményben úgy fogalmazott, „nem érezzük többé a késztetést, hogy egy olyan kiadvánnyal dolgozzunk együtt, amely az újságírói feddhetetlenség elé helyezi a kattintások számát”. A dokumentum szerint a The Washington Post megtévesztően ír a milliárdosról. Donald Trump „nem bánja, ha a sztori rossz, de legyen őszinte” – fogalmazott az írás.

A milliárdos a The Washington Post azon írására reagált az engedély visszavonásával, amely előző nap „Donald Trump azt sugalmazza, Obama elnöknek köze volt az orlandói lövöldözéshez” címmel jelent meg. Az amerikai lap Trumpnak a republikánus érzelmű Fox News hírtelevízió részére adott interjúját helyezte a cikk középpontjába, amelyben a várható elnökjelölt úgy fogalmazott, Barack Obama amerikai elnök nem érti az iszlamista terrorizmust, vagy „jobban érti, mint ahogy bárki is képzelné”. A milliárdos a Fox News műsorában azt is megjegyezte: „olyan ember vezet minket, aki vagy nem kemény, vagy nem okos, vagy valami egész más jár a fejében”.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »