Trump: Kína kereskedelmi gyakorlata olyan, mint a nemi erőszak

Donald Trump kitart korábbi álláspontja mellett, miszerint Kína "erőszakot tesz" az Egyesült Államokon.

Az üzletember az egyik vasárnapi indianai kampányrendezvényén úgy fogalmazott: "Nem engedhetjük meg, hogy Kína továbbra is megerőszakolja országunkat, mert ezt csinálják velünk. A kínai valutapolitika a világtörténelem legnagyobb lopása". S a CNN hírtelevíziónak adott hétfői interjújában megerősítette: szerinte Kína kereskedelmi gyakorlata olyan, mint "a nemi erőszak".

Trump nem először bírálja a kínai kereskedelem- és valutapolitikát, azt állítva, hogy Peking szándékosan manipulálja a nemzeti fizetőeszköz árfolyamát, hogy így is elősegítse exportja versenyképességét világszerte.

A New York-i ingatlanmágnás – aki a kínai piacon is jelen van, mi több, kínai bérmunkában dolgoztat -, csaknem valamennyi kampányrendezvényén előhozakodik e témával, sőt, már 2011-ben figyelmeztetett a kínai valutapolitika "hátulütőire", de ilyen durván még nem fogalmazott.

A CNN-nek adott hétfői interjújában kitartott véleménye mellett, s azt állította, hogy megállapításait senki nem fogadta negatív kommentárral. "Mindenki tudja, hogy ez az igazság" – fogalmazott a republikánusok várható elnökjelöltje.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »