Trump ismét nekiment az FBI-nak

Trump ismét nekiment az FBI-nak

Az amerikai-orosz kapcsolatok megromlásának a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által folytatott „boszorkányüldözés” a fő oka – írta a Twitter mikroblogon Donald Trump amerikai elnök hétfőn, néhány órával azelőtt, hogy Helsinkiben találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Trump szerint még sohasem volt ilyen rossz a viszony az Egyesült Államok és Oroszország között. Az amerikai elnök úgy vélte, hogy ez a korábbi évek elhibázott politikája mellett annak tudható be, hogy

az FBI nyomozást indított, amelyen a 2016-os amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozást vizsgálja.

Az amerikai vezető rámutatott, hogy elődje, Barack Obama mindaddig nem foglalkozott az FBI feltételezéseivel, amíg ki nem derült, hogy a választást nem Hillary Clinton demokrata jelölt, hanem ő nyerte meg.

Hírdetés

– állította Trump. „Miután nyertem, hirtelen nagy ügy lett, és elkezdődött a Strzok vezette nagy boszorkányüldözés!” – tette hozzá.

Peter Strzok FBI-ügynök korábban kulcsszerepet játszott a Clinton elektronikus levelezését vizsgáló nyomozásban, és többször bírálta Trumpot a választási kampány során.

Emellett Trump nagyszerűnek és sikeresnek nevezte a múlt heti NATO-csúcstalálkozót, amelyről szerinte a média jelentős része pontatlanul tudósított.

– írta. „Igazán nagyszerű csúcstalálkozó volt, és a média jelentős része pontatlanul tudósított róla. A NATO immár erős és gazdag!” – értékelte az amerikai elnök.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »