Trump imareggelin beszélt Szíriáról, a kábítószer-fogyasztásról és a hitről

A hit az amerikai élet és szabadság középpontjában áll – hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök csütörtökön, az idei nemzeti imareggelin Washingtonban.

A rendezvényt megnyitó beszédében hangsúlyozta: Amerika a hívő emberek nemzete, és az országot erősíti az ima ereje. „Ma hálát adunk Istennek, hogy amerikaiak vagyunk” – jelentette ki.

Hírdetés

Trump beszédében szólt az Egyesült Államokat sújtó, járvány méreteit öltő kábítószer-fogyasztás gondjairól és az Iszlám Állam terrorszervezet által elkövetett vallási üldözésekről. „Ma az Iszlám Állam ellen küzdő koalíciós erők csaknem száz százalékát felszabadították azoknak a területeknek Irakban és Szíriában, amelyeket ezek a gyilkosok nemrégiben még ellenőrzésük alatt tartottak” – fogalmazott. Hozzátette: az Iszlám Állam elleni küzdelemben „még sok a tennivaló, de soha nem pihenünk meg, amíg teljesen be nem fejezzük a munkánkat”.

Az imareggeli kezdete előtt az elnök Twitter-bejegyzésben utalt arra, hogy a rendezvényen sok vallási és politikai vezető és sok „barátja” lesz jelen.

A nemzeti imareggeli az Egyesült Államokban hatvanöt esztendőre visszatekintő hagyomány, amelyet Abraham Vereide norvég születésű amerikai metodista tiszteletes hívott életre. Minden február első csütörtökén rendezik a fővárosban, idén kivételesen a hónap második csütörtökén tartották. A minden alkalommal a washingtoni Hilton szálloda báltermében megtartott rendezvény „házigazdája” az amerikai kongresszus.

Dwight Eisenhower elnöksége óta valamennyi amerikai elnök részt vesz és beszédet mond a több mint száz országból érkező több ezer vendég jelenlétében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »