Trump hivatalosan támogatja a szexuális zaklatással vádolt szenátorjelöltet

Trump hivatalosan támogatja a szexuális zaklatással vádolt szenátorjelöltet

Hivatalosan támogatásáról biztosította Donald Trump amerikai elnök Roy Moore alabamai republikánus szenátorjelöltet, aki azzal vádolnak, hogy évtizedekkel korábban kiskorúakat zaklatott.

A Fehér Ház közleményben tudatta, hogy a Trump hivatalosan támogatta Moore-t, miután a két politikus „pozitív tartalmú” telefonbeszélgetést folytatott egymással.

Előzőleg hétfőn Trump Twitter-üzenetben biztosította teljes támogatásáról Moore-t, egy héttel a szenátusban csak szoros többséggel bíró republikánusoknak létfontosságú előre hozott választás előtt.

„A demokraták egy szavazatot sem hajlandók adni a jelentős adócsökkentés érdekében, és emiatt van szükségünk arra, hogy Alabamában Roy Moore nyerjen” – írta a mikroblogportálon az amerikai elnök.

http://mno.hu/

Az ultrakonzervatív republikánus Roy Moore-t több nő is vádolta olyan „helytelen szexuális magatartással”, amely a csóktól a szexuális bántalmazásig és a tapogatásig terjedt. A legfiatalabb áldozat 14 éves volt. A legrégebbi esetek a hetvenes években történtek, amikor Moore a harmincas éveiben járt.

A vallási fundamentalizmusa miatt az alabamai főbírói székből eltávolított Moore a vádak nyilvánosságra hozatala előtt a december 12-i, alabamai előre hozott szenátorválasztás esélyese volt. Donald Trump eddig nem állt ki hivatalosan Moore mellett, meglehetősen homályosan nyilatkozott, illetve beérte a demokrata párti ellenfél elleni támadásokkal.

Novemberben, miután a The Washington Post című lapban megjelent a Moore-t vádoló négy nő tanúvallomása, a Fehér Ház jelezte, ha a vádak igaznak bizonyulnak, Roy Moore-nak vissza kell lépnie.

Külföld MTI Trump védelmébe vette a szexuális zaklatással vádolt szenátorjelöltet A 70 éves Roy Moore-t eddig hét nő vádolta meg, azt állítva, hogy több évtizeddel ezelőtt zaklatta őket.

Roy Moore esetleges veresége tovább csökkentené a republikánusok amúgy is szűk többségét a szenátusban, ahol jelenleg 100 szenátori hely közül 52 az övék.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »