Trump Hillary Clintont tette felelőssé az ISIL létlejöttéér

Donald Trump “tele alázattal és hálával” fogadta el a Republikánus Párt elnökjelöltségét. Beszédének elején azt ígérte, hogy vele a republikánusok visszatérnek a Fehér Házba, az Egyesült Államok pedig a felvirágzás és a békesség korszakába. A törvényesség és a rend Amerikáját ígérte, és azt hangsúlyozta, hogy ő az “elfelejtett” Amerika hangját hallatja.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

A milliárdos üzletember elkeseredett, sötét hangulatú ország képét vázolta fel, megígérve, hogy megvédi az országot és visszaállítja a törvényességet, a rendet. “Az amerikaiak, akik ezt az üzenetet nézik ma este, az elmúlt napokban látták az utcáinkon elszabaduló erőszak és a közösségeinken felülkerekedő káosz képeit. Sokan személyesen is szemtanúi voltak az erőszaknak, sokan áldozataivá is váltak. Azt üzenem mindenkinek: a nemzetünket kínzó bűnözésnek és erőszaknak hamarosan vége lesz, és ezt komolyan mondom: 2017. január 20-ával kezdődően megint rend lesz az országban” – fogalmazott Trump, hozzátéve: nincs prosperitás rend nélkül.

“Az elfelejtett Amerika hangja vagyok” – jelentette ki, majd a kétkezi munkások és a középosztály védelmezőjeként megjelenítve magát arra figyelmeztetett, hogy ha Hillary Clinton, a demokraták várható elnökjelöltje kerül a Fehér Házba, akkor az ország gazdasági nehézségei csak növekednek majd. “Azok a problémák, amelyekkel ma szembenézünk – szegénység és erőszak itthon, háború és rombolás külföldön – mindaddig velünk maradnak, amíg továbbra is azokra a politikusokra támaszkodunk, akik létrehozták őket” – mondta Trump.

Ostorozta a politikai elitet, mondván, hogy a nemzet érdekei elé helyezik a saját ügyeiket. “Amíg olyan politikusok vezetnek bennünket, akiknek nem Amerika az első, addig biztosak lehetünk benne, hogy más nemzetek nem bánnak velünk tisztelettel. De ez megváltozik majd, amint hivatalba lépek” – folytatta.
Adócsökkentést és adóegyszerűsítést ígért, ezzel új munkahelyeket és az amerikaiak életszínvonalának javulását is. “Utakat, országutakat, hidakat, alagutakat, repülőtereket építünk majd és a holnap vasútvonalait is megépítjük” – mondta.

Határozott ígéretet tett arra, hogy visszavonja, semmissé teszi Obama elnök vitatott egészségbiztosítási reformját, valamint újratárgyalja a szerinte Amerikára hátrányos amerikai-kanadai-mexikói szabadkereskedelmi megállapodást (a NAFTA-t) is. “Soha többé nem írunk alá rossz kereskedelmi megállapodásokat, Amerika mindenekelőtt” – ismételte meg az előválasztásokon már megfogalmazott álláspontját.

Riasztóan sötét képet festett arról, hogy az illegális bevándorlás és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet milyen fenyegetést jelent az Egyesült Államokra.

Megismételte a választási kampányban hangoztatott álláspontját, miszerint az ellenőrizetlenül, illegálisan érkező bevándorlók elveszik a munkát az amerikai állampolgároktól és nem egyszer bűncselekményeket követnek el. “Ennek is véget vetünk” – szögezte le, és megerősítette korábbi ígéretét, hogy nagy falat építtet az amerikai-mexikói határon.

A több mint egyórás beszédben Trump élesen és folyamatosan támadta Hillary Clintont, a demokraták várható elnökjelöltjét. Véleménye szerint Hillary Clinton öröksége nem más, mint “halál, destrukció, terrorizmus és Amerika gyöngesége”. Clintont támadva, elítélte az úgynevezett nemzetépítési politikát, amelyet még a Bush-adminisztráció kezdett meg a Közel-Keleten.

Felhozta Irak, Líbia, Szíria és Egyiptom példáját, és hangsúlyozta, hogy ezekben az országokban a helyzet csak rosszabbodott. Az Obama-kormányban korábban külügyminiszteri posztot betöltő Hillary Clintont tette felelőssé az Iszlám Állam nevű terrorszervezet létlejöttéért, és kárhoztatta őt azért is, mert szíriai menekültek ezreit fogadná be. “Tizenöt évi háborúskodás után a Közel-Keleten, ezermilliárd dollárok elköltése és emberi életek tízezreinek elvesztése után a helyzet rosszabb, mint valaha” – szögezte le Trump.

mti nyomán


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »