Trump haragja nagybányai fejlesztésre készteti a legnagyobb olasz bútorgyárat

Trump haragja nagybányai fejlesztésre készteti a legnagyobb olasz bútorgyárat

Részben a Donald Trump amerikai elnök által meglebegtetett büntetővámnak „köszönhetően” bővülhet a Natuzzi csoport nagybányai Italsofa üzemének tevékenysége – a legnagyobb olasz bútorgyártó úgy döntött ugyanis, hogy Vietnámba és Romániába költözteti át a jelenleg Kínában zajló tevékenységet.
Ezzel párhuzamosan – a Profit.ro gazdasági portál értesülései szerint – a Natuzzi elkezdte Nagybányára költöztetni olaszországi tevékenységének egy részét is. Igaz, közben a máramarosi termelés egy részét Fehéroroszországba helyezik át, mivel a bányai gyár máris maximális kapacitáson dolgozik, ráadásul az exszovjet államban alacsonyabbak a bérek, mint Romániában.

Hírdetés

Pasquale Natuzzi, a csoport vezérigazgatója rámutatott, a kínai termelés egy részének átköltöztetéséhez bővítésre van szükség a nagybányai üzemben.

– mondta Natuzzi. Elismerte egyúttal, hogy az Amerikai Egyesület Államoknak szánt bútorok gyártásának Kínából Nagybányára történő költöztetése extraköltségeket generál a gyárnak, így minden valószínűség szerint csak ideiglenes megoldásként alkalmazzák addig, ameddig megnyitják mexikói üzemüket. Mint fogalmazott, Mexikó lesz a megoldás az amerikai piac számára, ahogy a romániai az európai piacnak.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »