Trump és a nők: dicső elődök nyomában

Trump és a nők: dicső elődök nyomában

 1. Donald Trump második feleségével, Marla Maples-szel 1993-ban 2. Donald Trump Bridget Marks Playboy modellről készít fotót 1993-ban 3. Donald Trump első feleségével, Ivana Trumppal 1989-ben AFP  

Bár nagy felháborodást kelt, és ennek megfelelően uralja is az amerikai címlapokat, hogy az oroszoknak állítólag bizonyítékaik vannak Donald Trump megválasztott amerikai elnök bizarr magánéleti manővereiről és szexuális szokásairól, messze nem ő az első magánéleti botrányba keveredő amerikai elnök. (Egyáltalán nem biztos az sem, hogy a demokraták uralta fősodrú média pontosan ad hírt Trump viselt dolgairól…) Valójában Trump olyan „dicső elődök” nyomdokába lépne – legalábbis ebben a tekintetben –, mint Bill Clinton, John F. Kennedy, vagy éppen Franklin Delano Roosevelt.  

 Monica Lewinsky 1998-ban AFP  

A közelmúltból természetesen Clinton magánéleti mélyrepülése lehet ismerős. A probléma ráadásul a közelmúltig aktuális is volt, hiszen Trump ellenfele a legutóbbi elnökválasztáson pont Bill Clinton felesége, Hillary Clinton volt. Clinton legnagyobb magánéleti baklövése a Monica Lewinsky-botrány volt, a Fehér Ház akkor 25 éves alkalmazottjának bevallása alapján kilencszer létesített intim kapcsolatot a házasságban élő elnökkel. Bár Clinton először tagadott, később mégis csak elismerte, hogy „helytelen fizikai kapcsolatban” volt Lewinsky-val. A volt fehér házi alkalmazott végül teljes mentességet kapott, ezért cserébe vallott kapcsolatukról az igazságszolgáltatásnak. Clintont egyébként megvádolták, hogy több más nővel is megcsalta a feleségét.

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb hatású elnökeként tartja számon a történelem John F. Kennedy-t, hiszen ő ígérte meg, hogy a hatvanas évek végéig országa embert küld a Holdra, ráadásul az 1962-es kubai rakétaválság idején még egy atomháborút is meg tudott úszni, persze hogy ez utóbbi kinek köszönhető, arról már megoszlanak a vélemények. Kennedy-ről viszont az a pletyka járja, hogy J. Edgar Hoover, a CIA igazgatója rendszeresen kapott jelentéseket az elnök magánéleti afférjairól. Több másik hölgy mellett ugyanis állítólag még a kor nőideáljával, Marilyn Monroe-val is rövid viszonyba keveredett. Elterjedt az a szóbeszéd is, hogy Kennedy Addison-kórra szedett gyógyszerének mellékhatása volt okolható az elnök feltételezett kilengéseiért. 

 Marilyn Monroe 1953-ban AFP  

 Lucy Page Mercer Wikipédia  

Hogy csak a leghíresebb elnökök sorát vegyük, az Egyesült Államokat a második világháború legnagyobb részében irányító Franklin D. Roosevelt sem volt teljesen ártatlan. Roosevelt még jóval elnöksége előtt, a tízes években került kapcsolatba Lucy Page Mercerrel – aki a későbbi államfő feleségének kollégája és barátja is volt –, viszonyuk pedig olyan komolyra fordult, hogy a Roosevelt-családban még a válás is szóba került. Erre végül nem került sor, Mercer pedig végül hozzáment egy gazdag new york-i ügyvédhez. 

A teljesség igénye nélkül hasonló magánéleti afférokba keveredett még élete során Lyndon B. Johnson, Dwight D. Eisenhower, vagy éppen Grover Cleveland is, de megvádolták házasságon kívüli viszonnyal George W. Bush-t is. Mindannyiukon túltehetett ugyanakkor az olasz miniszterelnöki posztot négyszer alkalommal is betöltő Silvio Berlusconi, akiről nem csak az terjedt el, hogy rendszeresen „bunga bunga partikat” tartott, de több százezres nézettséget produkált a videómegosztókon az a felvétel, amin a ma már ex-kormányfő egy kocsi motorháztetejére nehezedő rendőrnő mögé lopódzik és szexuális aktust imitál.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »