Trump elnézést kért a nőkre tett kijelentése miatt

Trump elnézést kért a nőkre tett kijelentése miatt

Videoüzenetben kért bocsánatot legújabb botránya miatt Donald Trump. A republikánus elnökjelöltnek ezúttal egy 2005-ös hangfelvétel miatt kellett magyarázkodnia. 11 évvel ezelőtt arról beszélgetett, hogy hogyan csábított volna el egy férjes asszonyt. Trump a videójában egyébként üzent a Clinton házaspárnak is, azt mondta, hogy vele szemben Bill Clinton ténylegesen molesztált is nőket.

Donald Trump egy televíziós talkshow műsorvezetőjének mesélte el, hogyan akart elcsábítani egy férjes asszonyt – sikertelenül. A most nyilvánosságra hozott felvételen azt mondja: „Ha valaki sztár, bármit megtehet a nőkkel.” Trump legújabb botránya nagy port kavart, a republikánus elnökjelöltet már eddig is sokan támadták a nőkre tett sértő megjegyzései miatt.

Több republikánus politikus is a közösségi oldalakon tiltakozott a kijelentések miatt, és azonnali bocsánatkérést követeltek. Trump nem sokkal később tette közzé saját közösségi oldalán videóüzenetét.

„Sosem mondtam, hogy tökéletes vagyok, nem tettettem magam másnak. Mondtam és tettem olyan dolgokat, amiket sajnálok, és a ma nyilvánosságra hozott, több mint egy évtizede elhangzott szavaim is ilyenek. Bárki, aki ismer, tudhatja, hogy ezek nem az igazi énemet tükrözik. Én mondtam, tévedtem, és most bocsánatot kérek” – mondta Trump, majd rögtön rátért arra is, hogy miért kell mégis rá szavazni. Az őt támadó demokrata kommentárokra – köztük Hillary Clinton bejegyzésére – azt reagálta: Bill Clinton ennél sokkal rosszabbakat is mesélt.

A két elnökjelölt vasárnap újabb televíziós vitában csap össze. Az első alkalommal Hillary Clintont hozták ki győztesen a közvéleménykutatások. Az elnökválasztás pontosan egy hónap múlva, november 8-án lesz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »