Trump ellen kampányolnak a techcégek vezérei

Az amerikai technológiai szektor több vezetője írta alá azt a csütörtökön közzétett nyílt levelet, amelyben Donald Trump várható republikánus elnökjelölt esetleges elnökké választása ellen tiltakoznak.

„Hallgattuk Trumpot az elmúlt évben, és arra jutottunk”, hogy beköltözése a Fehér Házba „katasztrofális lenne innováció számára” – állt a Huffington Post című amerikai napilap honlapján nyilvánosságra hozott levélben.

 

A dokumentumot csaknem 150-en írták alá: feltalálók, vállalkozók, mérnökök, befektetők, kutatók és vállalatvezetők. Köztük olyan nevek szerepelnek, mint Steve Wozniak, az Apple, Ev Willliams, a Twitter, Dustin Moskovitz, a Facebook és Alexis Ohanian, a Reddit társalapítója, illetve Pierre Omidyar, az eBay és Jimmy Wales, a Wikipédia alapítója, valamint Vint Cerf, az internet egyik alapító atyja.

Az aláírók azt azért leszögezték, hogy a levéllel személyes véleményüket fejezik ki, nem pedig az általuk képviselt vállalatét vagy intézményét. A technológiai szektor említett szegmense egy olyan elnökjelölt győzelmét látná szívesen, aki „az amerikai technológiai szektor alapelveit képviseli, amelyek: a véleménynyilvánítás szabadsága, az új ötletek iránti nyitottság, az esélyegyenlőség, a kutatás-fejlesztés állami ösztönzése és a jog tiszteletben tartása”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »