Trump egy maffiafőnök – mondta a kirúgott FBI-igazgató

Trump egy maffiafőnök – mondta a kirúgott FBI-igazgató

Maffiafőnökhöz hasonlítja Donald Trumpot a kirúgott FBI-igazgató a hamarosan megjelenő könyvében. James Comey visszaemlékezéseit már most támadja a Republikánus Párt. Szerintük az egykori főnyomozó minden szava hazugság.

Három hónappal a Fire and Fury után újabb botránykönyv jelenik meg a Trump-adminisztráció visszásságairól. A szerzővel kapcsolatban ezúttal nem lehet megkérdőjelezni, hogy ismeri az amerikai elnököt: James Comey, egykori FBI-igazgató írta meg a memoárját Egy magasabb szintű hűség: Igazság, hazugságok és irányítás címmel.

A jövő héten megjelenő könyvből annyi már kiszivárgott, hogy Comey a maffiafőnökökéhez hasonlította Donald Trump vezetői stílusát. James Comey-t tavaly májusban távolította el Trump a Szövetségi Nyomozó Iroda éléről. Állítása szerint azért, mert rosszul végezte a dolgát.

„Nem végzett jó munkát, ilyen egyszerű. Nem végzett jó munkát” – indokolt szűkszavúan Trump.

Comey ezt már akkor sem hitte el az elnöknek. „Többször is elmondta nekem, hogy sok emberrel beszélt rólam, köztük a főügyésszel is, és megtudta tőlük, hogy nagyszerű munkát végzek, és különösen kedvelnek az FBI-osok” – mondta.

Hírdetés

Szerinte azért kellett mennie, mert az elnökválasztás orosz befolyásolását vizsgálva Trump nemzetbiztonsági tanácsadója, Michael Flynn után is nyomozott, és ezt az elnök kérésére sem volt hajlandó abbahagyni.

Az amerikai nemzeti hírszerzés Obama-kormány alatti vezetője a CNN kérdésére elmondta: szerinte Comey nem túloz, és ami kiszivárgott a könyvből, az mind igaz.

„Személyesen tanúsíthatom, hogy így van. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor beszéltem négyszemközt Obama elnökkel, és higgye el nekem, ilyenkor az ember minden egyes szóra emlékszik; és tökéletesen meg vagyok arról győződve, hogy Jim Comey akkurátusan idézte vissza, pontosan mi történt a Trumppal folytatott beszélgetéseken” – mondta James Clapper.

A még meg sem jelent könyvet Trump és a Republikánus Párt úgy próbálja hitelteleníteni, hogy lejárató kampányt folytat az általuk csak „hazudós Comey”-nak nevezett szerző ellen.

Ehhez már egy honlapot is létrehoztak lyincomey.com címen. Az itt látható egyik lejárató videóban demokrata párti politikusok Comey-ellenes megszólalásait gyűjtötték össze, jelezve, hogy nemcsak az ő oldaluk nem tartja hitelesnek az egykori főnyomozót.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »