Trump egy gyereket is felhasznált a céljai eléréséhez

Trump egy gyereket is felhasznált a céljai eléréséhez

Kiegyenlített küzdelmet hozott az amerikai elnökjelöltek második televíziós vitája. Donald Trump számára létfontosságú volt, hogy versenyben maradjon, mivel egy tíz éve készült felvételt hoztak nyilvánosságra, amelyen lekicsinylően beszélt a nőkről. A botrány miatt több republikánus politikus, köztük a házelnök is megvonta támogatását tőle.

A kedves kampányfogásra szükséges is van a Trumpnak, hiszen saját pártján belül is egyre többen vállalhatatlannak tartják. Több mint harminc vezető után után a republikánus párti házelnök is bejelentette, hogy nem kampányol többet az elnökjelölt mellett. Ezzel a párt egyik legmagasabb rangú politikusa is elhatárolódott tőle. Az ok az, hogy múlt héten nyilvánosságra került egy tizenegy évvel ezelőtti felvétel, amelyen becsmérlő szavakat használt a nőkkel kapcsolatban. Trump emiatt többször is bocsánatot kért, Clintont viszont képmutatónak nevezte a férje szexbotrányai miatt.

„Hillary Clinton évtizedekig tudott férje ragadozó viselkedéséről, és ahelyett, hogy megpróbálta volna megállítani, lehetővé tette, hogy még több nője legyen. Most pedig azt mondja: »Ó, én szeretem a nőket, segíteni fogok nekik, segítek a nőknek!« Hatalmas képmutató” – jelentette ki Trump.

Ellenfele alkalmatlannak tartja az elnökségre az üzletembert. „Donald Trump támadással töltötte az idejét, ahelyett hogy bocsánatot kért volna. Pedig sok mindenért kell bocsánatot kérnie. Pénteken az egész világ hallotta, milyen szörnyen bánik a nőkkel. Most ezt azzal tetézte, hogy öltözői heccelésnek nevezte. Az amerikai nők és férfiak tudják, hogy ez csak gyenge kifogás az emberekkel szembeni rossz bánásmódra” – érvelt a Demokrata Párt elnökjelöltje.

A kemény bírálatok ellenére a republikánusok országos bizottságának elnöke bejelentette, hogy a párt határozottan kiáll Donald Trump mellett. A közvélemény-kutatások viszont nem ezt jelzik: alig egy hónappal az elnökválasztás előtt 6 százalékos hátrányt jeleznek neki Clintonnal szemben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »