Trump bemutatott a „lobbista” John McCain arizonai szenátornak is

Donald Trump republikánus elnökjelölt nem támogatja az újraválasztásért induló Paul Ryan wisconsini képviselőt és John McCain arizonai szenátort. Szerinte McCain szenátornak jobb munkát kellett volna végeznie a veteránok érdekében. “Ezért jöttünk ki mindig nehezen Johnnal, mert a veteránjaink nem részesülnek megfelelő elbánásban. Nem bánnak velük korrekt módon” – szögezte le Donald Trump.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A politikus a The Washington Postnak adott – és a lap internetes oldalán kedden délután megjelent – interjújában kifejtette, hogy nem támogatja a két republikánus politikus, a házelnök és a szenátor újraválasztási kampányát. “Kedvelem Pault, de szörnyű idők járják most országunkban és nagyon erős vezetőkre van szükségünk, nagyon-nagyon erős vezetésre” – fogalmazott Ryanről, és a wisconsini politikus támogatását illetően leszögezte: “még nem tartok ott. Még nem tartok ott”. Ezzel szó szerint azt mondta, amit pár hónappal ezelőtt a házelnök ismételgetett róla, mielőtt nagy nehezen támogatásáról biztosította.

Trump azt mondta a The Washington Postnak, hogy Ryan számít rá. Egy nappal korábban azonban a republikánus elnökjelölt felvette a kapcsolatot Paul Nehlennel, Ryan wisconsini republikánus kihívójával, és megköszönte neki a támogatást.

Paul Ryan házelnök az előválasztások során nagyon sokáig lebegtette, hogy támogatja-e Trump elnökjelöltségét, s most, az Irakban 2004-ben meghalt katona szüleivel folytatott vitája miatt ugyan nyíltan nem bírálta Trumpot, de nyilatkozatot adott ki, amelyben támogatásáról és megbecsüléséről biztosította a meghalt katona családját.

Az arizonai szenátor, John McCain támogatásáról, illetve ennek elmaradásáról Trump határozott nyilatkozatot adott. Támogatásáról azt mondta: “soha nem tartottam ott”.

A republikánus elnökjelölt közölte: szerinte McCain szenátornak jobb munkát kellett volna végeznie a veteránok érdekében. “Ezért jöttünk ki mindig nehezen Johnnal, mert a veteránjaink nem részesülnek megfelelő elbánásban. Nem bánnak velük korrekt módon” – szögezte le Donald Trump.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »