Trump-béketerv – palesztin államra vonatkozó ígérettel

Trump-béketerv – palesztin államra vonatkozó ígérettel

A ciszjordániai zsidó települések képviselői elutasítják Donald Trump béketervét a palesztin állam létrehozásának ígérete miatt – jelentette az izraeli tizenhármas kereskedelmi televízió híradása szerdán.

Képtalálat a következőre: „ciszjordánia térkép”

Hírdetés

Térkép- origo.hu

A telepesek elutasították a tervet, mert semmiképpen, semmilyen feltételek mellett sem hajlandók elfogadni a palesztin állam felállítását. “Ha ez az ára az izraeli fennhatóság kiterjesztésének a ciszjordániai településekre, akkor inkább lemondunk annektálásukról” – nyilatkozta egyik képviselőjük a televízióban.
   
“Nagyon zavarban vagyunk” – mondta David Elhajani, a ciszjordániai telepesek tanácsának vezetője a Jediót Ahronót című újság honlapjának, a ynetnek. “Nem tudunk egyetérteni egy olyan tervvel, amely magában foglalja egy palesztin állam létrehozását, hogy veszélyeztesse Izrael államát, és a jövőben jelentős veszélyt jelentsen” – tette hozzá.
   
“Kijelentjük, hogy soha nem engedjük meg egy palesztin állam létrehozását, még az izraeli uralom ciszjordániai kiterjesztésének árán sem” – tette hozzá.
   
A telepesek vezetői kedden találkoztak Washingtonban Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel, aki megpróbálta megszerezni támogatásukat a Trump-tervhez.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »