Trump az indianai kormányzót választja majd?

Trump az indianai kormányzót választja majd?

Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje valószínűleg Mike Pence indianai kormányzót választja alelnökjelöltjéül – adja hírül több amerikai médium meg nem nevezett republikánus forrásokra hivatkozva.

Az alelnökjelölt megnevezését Paul Manafort, Trump kampány-főtanácsadója ugyan péntekre ígérte, de több amerikai médium is republikánus forrásokra hivatkozva szilárdan állítja, hogy a jelölt Mike Pence indianai kormányzó lesz. Newt Gingrich volt házelnök, akivel Trump szintén tárgyalt a lehetséges alelnökjelöltségről, a Fox televízióban csütörtökön rejtélyesen annyit mondott: minden megtörténhet. A Politico című lap szerint viszont ez azt jelentheti, hogy meglepetésre Trump éppen Gingrich mellett dönt. A lap információi szerint Trump – az ígéret ellenére – már csütörtökön délután bejelentheti, hogy kit választott.

A republikánusok várható elnökjelöltje három politikussal tárgyal az elnökjelöltségről: Newt Gingrich volt házelnökkel, Chris Christie-vel, New Jersey kormányzójával, és Mike Pence indianai kormányzóval. Newt Gingrichet a washingtoni politika labirintusainak egyik legjobb ismerőjeként tartják számon, Chris Christie saját maga által bevallottan szereti a konfrontációt a politikában és nagy gyakorlata van a politikai kompromisszumokban is, hiszen évek óta irányít demokrata többségű szövetségi államot, Mike Pence pedig – aki mielőtt kormányzóvá választották, egy évtizedig politizált a szövetségi kongresszusban is –, a társadalmi kérdésekben konzervatív republikánusok vezető személyiségeként tisztelt.

A sajtóértesülések mellett több mozzanat azt a feltételezést erősíti meg, hogy Trump az indianai kormányzót választja. Szerdán ugyanis Jared Kushner – aki Trump veje és egyik legfőbb tanácsadójává lépett elő – váratlanul Indianába utazott, hogy tanácskozzék a kormányzóval. Csütörtökön nyilvánosságra hozták a jövő heti elnökjelölt-állító konvención beszédet mondó személyiségek névsorát, s Mike Pence nincs közöttük.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »