Trump: az álhíreket terjesztő média az emberek ellensége

A nép igazi ellenségének nevezte a médiát Donald Trump amerikai elnök hétfőn Twitter-üzenetében.

Az amerikai elnök feltételezhetően a bírálóinak küldött levélbombák és a pittsburghi zsinagógában történt lövöldözés kapcsán írta azt, hogy az Egyesült Államokban „nagy düh” tapasztalható, és ennek kiváltó oka „részben a pontatlan, olykor pedig a hamis hírek terjesztése”.

Trump szerint az Álhír Médiának, az Emberek Igaz Ellenségének fel kell hagynia nyilvánvalóan ellenséges magatartásával, is tisztességesen kell beszámolnia a hírekről. Ez nagyban hozzájárulna az országban érezhető harag és felháborodás lángjának eloltásához, ami majd „összehoz minden oldalt” – közölte országa politikai megosztottságra utalva.

Hírdetés

A múlt héten tucatnyi, csőbombát tartalmazó csomagot találtak az Egyesült Államok több államában és Washingtonban. A bombák címezettjei között volt Barack Obama volt demokrata párti elnök, külügyminisztere, Hillary Clinton, James Clapper, az amerikai hírszerzés volt igazgatója, Robert de Niro színész és Soros György milliárdos, valamint a CNN New York-i irodaépülete. Valamennyien Donald Trump amerikai elnök heves bírálói.

Hétfőn újabb gyanús csomagra leltek egy atlantai postahivatalban, a küldeményt a CNN atlantai központjának címezték. Szombaton 11 ember meghalt egy lövöldözésben a pittsburghi Élet Fája zsinagógában. Az amerikai elnököt bírálatok érték a történtekért, retorikáját tették felelőssé az erőszakos, illetve erőszakos szándékú cselekményekért.

Az amerikai elnök egy vasárnapi Twitter-bejegyzésben kijelentette: az álhírek készítői mindent megtesznek, hogy a republikánusokat, a konzervatívokat és őt tegyék felelőssé az ország megosztottságáért és a gyűlölködésért, amelyek nem új keletű problémák. Mi több, az álhíreket közlő média okoz olyan problémákat, amelyeknek következményeit fel sem fogják – írta Donald Trump.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »