Trump a nép ellenségének nevezte a médiát

A nép igazi ellenségének nevezte a médiát Donald Trump amerikai elnök hétfőn Twitter-üzenetében.Az amerikai elnök feltételezhetően a bírálóinak küldött levélbombák és a pittsburghi zsinagógában történt lövöldözés kapcsán írta azt, hogy az Egyesült Államokban “nagy düh” tapasztalható, és ennek kiváltó oka “részben a pontatlan, olykor pedig a hamis hírek terjesztése”.

Trump szerint “az Álhírmédiának, az Emberek Igaz Ellenségének” fel kell hagynia nyilvánvalóan ellenséges magatartásával, és tisztességesen kell beszámolnia a hírekről. Ez nagyban hozzájárulna az országban érezhető harag és felháborodás lángjának eloltásához, ami majd “összehoz minden oldalt” – közölte országa politikai megosztottságra utalva.

A múlt héten tucatnyi, csőbombát tartalmazó csomagot találtak az Egyesült Államok több államában és Washingtonban. A bombák címzettjei között volt Barack Obama volt demokrata párti elnök, külügyminisztere, Hillary Clinton, James Clapper, az amerikai hírszerzés volt igazgatója, Robert de Niro színész és Soros György milliárdos, valamint a CNN New York-i irodaépülete.

Valamennyien Donald Trump amerikai elnök heves bírálói.

Hétfőn újabb gyanús csomagra leltek egy atlantai postahivatalban, a küldeményt a CNN atlantai központjának címezték. Szombaton 11 ember meghalt egy lövöldözésben a pittsburghi Élet Fája zsinagógában. Az amerikai elnököt számos bírálat érte a történtekért, retorikáját tették felelőssé az erőszakos, illetve erőszakos szándékú cselekményekért.

Hírdetés

Az AP amerikai hírügynökség rámutatott, hogy bár Trump elítélte a politikai indíttatású erőszakot és egységre szólított fel, a közelgő november 6-i félidős kongresszusi választások tudatában az elnök nem hagyott fel heves bírálataival a demokratákkal és a vele kritikus médiával szemben.

Láthattuk a sajtó erőfeszítéseit az utóbbi órákban, hogy egy egyén sötét cselekedeteit politikai előnyök gyűjtésére használja velem és a Republikánus Párttal szemben – hangoztatta egy pénteki kampányrendezvényen. Hívei válaszul a CNN-t becsmérlő jelszavakat skandáltak.

Egy szombati rendezvényen Trump Hillary Clintont és Maxine Waters kaliforniai kongresszusi képviselőt támadta, vasárnap pedig Tom Steyer milliárdos üzletembert becsmérelte a Twitteren. Mindhármuknak címeztek levélbombát a múlt héten. Jeff Zucker, a CNN elnöke is Trump retorikáját tette felelőssé a levélbombákért és a pittsburghi támadásért. Úgy fogalmazott: a Fehér Házban semennyire sem értik, hogy milyen súlya van a média elleni támadásoknak.

Az amerikai elnök egy vasárnapi Twitter-bejegyzésben azonban hárította a felelősséget, kijelentette: az álhírek készítői mindent megtesznek, hogy a republikánusokat, a konzervatívokat és őt tegyék felelőssé az ország megosztottságáért és a gyűlölködésért, amelyek – Trump szerint – nem új keletű problémák. Mi több – folytatta -, az álhíreket közlő média okoz olyan problémákat, amelyeknek következményeit fel sem fogják.

p.s. hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »