Trump a hajrában elkezdett dollármilliókat reklámra költeni

Donald Trump republikánus elnökjelölt kampánystábja azt tervezi, hogy 140 millió dollárt (38,5 milliárd forint) költ reklámra mostantól az elnökválasztás napjáig.

A teljes összegből 100 millió dollárt fordítanának televíziós reklámidőre és 40 milliót digitális reklámra – közölte Jason Miller, az elnökjelölt kommunikációs tanácsadója. A tervezet új szemléletmódot jelent a milliárdos üzletember kampányában, aki az elmúlt hetekben többször is azzal hetvenkedett, hogy jóval kevesebbet költ, mint demokrata párti ellenfele, Hillary Clinton, és leginkább a nagygyűléseinek ingyenes médiaközvetítéseire támaszkodott.

Eddig a hétig Trump kampánya mintegy 22 millió dollárt költött tv- és rádióreklámokra a politikai reklámokat követő Kantar Media’s szerint. Hillary Clinton ennek több mint ötszörösét költötte már, reklámkiadásai 124 millió dollárra rúgnak.  A Trump kampány új reklámvásárlásai 13 államot fognak felölelni, köztük olyan kulcsfontosságúakat, mint Florida, Észak-Karolina, Ohio és Pennsylvania, Maine, Új-Mexikó és Wisconsin – közölte Miller.  Az első 15 millió dollár értékű reklámidőt pénteken már meg is vásárolták – mondta Miller.

Az új reklámköltségek miatt Trumpnak mélyen a zsebébe kell nyúlnia kampányának további finanszírozására vagy folytatnia kell az adománygyűjtését.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »