Trump, a gőzhenger

A pénteken közzétett Ipsos és Reuter által készített közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a republikánus elnökjelölt, Donald Trump ledolgozta augusztusi lemaradását, konszolidálta a konzervatív szavazókat és beérte demokrata riválisát, Hillary Clintont.

Magyar Menedék - Tepe

Az Ipsos és a Reuters közvélemény-kutatása szerint a republikánus elnökjelölt beérte demokrata vetélytársát, sőt a héten egy leheletnyi előnnyel fordított Trump Clintonnal szemben.

A pénteken közzétett Ipsos és Reuter által készített közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy a republikánus elnökjelölt, Donald Trump ledolgozta augusztusi lemaradását, konszolidálta a konzervatív szavazókat és beérte demokrata riválisát, Hillary Clintont. A kutatás szerint az elmúlt hónapban Trump sokat tett azért, hogy konszolidálja megítélését a republikánus szavazók körében. Azok közül a republikánus szavazók közül, akik valószínűsíthetően részt vesznek majd a választásokon, már a legtöbben Trumpra voksolnának.

Augusztus 26 és szeptember 1. között a teljes amerikai népességben, a választási részvételre hajló szavazók között 40 százalékos Trump támogatottsága, míg Clintoné csak 39 százalék. A demokrata elnökjelölt támogatottsága folyamatosan esett az elmúlt hetekben, pedig volt, hogy 8 százalékponttal vezetett Trump előtt.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »