Trump: A feszültség nem múlik el egyhamar

Hálaadás alkalmával tartott beszédében nemzeti összefogásra szólított fel az újonnan megválasztott amerikai elnök.

Egy hosszú és sebekkel teli választási kampány után, amelynek következtében „nyers érzelmek” dúlnak az országban, eljött az ideje, hogy begyógyítsuk a különbözőségeinket, bár ez nem fog menni egyik napról a másikra – idézi Donald Trump Hálaadás ünnepi beszédét a BBC.

Az újonnan megválasztott államfő még korábban bejelentette kabinetének két, frissen jelölt női tagját. A dolog érdekessége, hogy mindkét hölgy erősen bírálta Trumpot a választási kampánya során.

Egyikük a dél-karolinai kormányzó, Nikki Haley az Egyesült Államok ENSZ nagykövete lesz, másikuk, Betsy DeVos pedig oktatási miniszter. Jelölésüket a szenátusnak még jóvá kell hagynia.

Trump szerint Haley kitűnő vitapartner és egyezségkötő, amire nagy szükség van. Haley korábban erősen kritizálta Trump muszlimok elleni politikáját és a floridai szenátort, Marco Rubiot támogatta az elnökjelölti hajrában.

Két millióval több Clintonnak

Talán még sosem volt ekkora különbség a választások eredménye és a szavazatok száma között Amerikában.

A BBC szerint mire befejeződött a szavazatok számlálásának jelenlegi állása szerint Hillary Clinton két millióval több voksot kapott, mint ellenfele.

Ezzel azonban csak a népszerűségi szavazatok győztese, mivel Donald Trump sokkal több elektort szerzett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »