Trump a Fehér Házban fogadhatja Pellegrinit

Trump a Fehér Házban fogadhatja Pellegrinit

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő valószínűleg a Fehér Házban fog találkozni Donald Trump amerikai elnökkel. Erről a Pravda napilap tájékoztatott a weboldalán csütörtökön (3. 7.), hozzátéve, hogy az Egyesült Államokba tett hivatalos látogatás előkészítése jó úton halad.

A Pravda napilap szerint egyelőre még nem tűzték ki a találkozó időpontját. „Idén ősszel kerülhet rá sor, mert 2020 tavaszán már parlamenti választások lesznek” – mondta egy szlovákiai forrás a napilapnak. „Az amerikai kormányzat érdeke, hogy személyesen találkozzon a NATO-tag szövetséges államok vezetőivel. Ez az önök államára is érvényes. A Pellegrini látogatásáról szóló tárgyalás előrehaladott szakaszban van” – mondta Washington egy meg nem nevezett képviselője.

Hírdetés

A szlovák vezető politikusok közül utoljára Robert Fico (Smer-SD) járt a Fehér Házban, 2013 novemberében fogadta őt az akkori elnök, Barack Obama. Andrej Kiska államfőnek öt éves megbízatási ideje alatt nem sikerült találkoznia Washingtonban sem Obamával, sem Trumppal. 2008 októberében Ivan Gašparovič volt államfő Ifj. George Bushsal találkozott a Fehér Házban.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »