Trum nem szereti, de nem is utálja Putyint

A republikánus elnökjelölt úgy nyilatkozott: reméli, hogy együtt verik majd szét az Iszlám Államot. A milliárdost korábban bírálta az amerikai sajtó, mert többször is méltatta az orosz elnököt.

Ajándékkal lepte meg Donald Trumpot egy színesbőrű kislány egy Las Vegas-i iskolában. A republikánus elnökjelölt kampánykörútja keretében látogatott el a keresztény oktatási intézménybe, barátkozott egy kicsit a gyerekekkel, végül pedig részt vett a közös imádságon.

A milliárdos vállalkozó később nagygyűlést tartott a városban, amelyen visszautasította a demokraták vádját, miszerint kedveli Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Egyúttal utalt arra, hogy  Oroszország értékes szövetséges lehet az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harcban.

„Látták már, hogy milyen Hillary Clinton, amikor keményen akar beszélni Putyinról? Azt mondja, hogy Donald Trump szerelmes Putyinba. De én nem szeretem Putyint, és nem is utálom. Majd meglátjuk, hogyan működik a kapcsolatunk. Lehet, hogy szörnyű lesz, lehet, hogy közepes. Én örülnék annak, ha jól kijönnénk Oroszországgal, és közösen szétvernénk az Iszlám Államot” – fogalmazott.

A migrációval kapcsolatban viszont keményebb hangot ütött meg, mint Oroszországgal: színpadra hívta annak a csoportnak a tagjait, amely az illegális bevándorlók által megölt amerikaiak emlékére alakult.

„Jelenleg több mint kétmillió idegen van az országban, akik bűnöket követtek el. Nem hiszitek el, de ők teljesen megúszták, hogy a törvény ítélkezzen felettük. Ha én leszek az elnök, kirakom őket az országból, méghozzá azonnal!” – hangoztatta.

Hívei eközben azt kiabálták: „Építsd meg azt a falat!” A republikánus jelölt kampányában ugyanis ígéretet tett arra, hogy amennyiben megválasztják, falat húz fel az amerikai-mexikói határon.

A legutolsó felmérések szerint azonban Trump vesztésre áll: mintegy hat százalékkal van lemaradva a demokrata elnökjelölttől, Hillary Clintontól.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »