Trükkös: Varga Juditék csokkal újították fel 195 négyzetméteres batatonhenyei házukat

Trükkös: Varga Juditék csokkal újították fel 195 négyzetméteres batatonhenyei házukat

A Telex.hu górcső alá vette azt a Varga Judit igazságügyi miniszter vagyonnyilatkozatában is szereplő, 195 négyzetméteres, medencés balatonhenyei házat, ami a Szép Házak magazin 2019-es számában is szerepelt. Mint a lapban írták,

„A Káli-medencében egy egykori parasztház romjain hagyományőrző házat valósított meg a fiatal házaspár. A díszített homlokzatú, népies külső belül provence-i és vintage stílusú bútorokkal párosul.”

Varga a 2144 négyzetméteres telket 2013-ban vette férjével, Magyar Péterrel fele-fele arányban. 2014-ig még két másik területet (kivett, beépítetlen terület) is vettek közösen Balatonhenyén, ami összesen közel 16 ezer négyzetméter.

Hírdetés

A portál azt írja, a háromgyermekes házaspár a balatonhenyei ingatlanra a tulajdoni lap tanúsága szerint családi otthonteremtési kedvezményt igényelt az UniCredit bankon keresztül a magyar államtól. 2017 júliusában a bejegyzést még elutasították, végül aztán 2017 októberében sikerült bejegyeztetni az akkor már 10 millió forintos támogatást.

Csakhogy, mint ismert, a CSOK-ot nyaralóra nem lehet igénybe venni. De ez számukra nem volt probléma: Varga vagyonnyilatkozata szerint ugyanis a balatonhenyei házuk nem nyaraló, hanem családi ház.

Nem mondhatnánk egyébként, hogy rosszul megy a miniszter és férje sora: tegnap megírtuk, hogy több budai lakást és egy garázst vettek egy társasházban közel 200 millió forintért, amiből 8 millió forintnyi foglalót önerőből fizetettek ki, a fennmaradó 192 milliót viszont bankhitelből fedezték.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »