Trócsányi cége nemcsak az MNB-nek dolgozik

Még szerencse, hogy kéznél van az igazságügyi miniszter nevével fémjelzett cég: a Nagy és Trócsányi képviseli az államot a kaszinóperekben pórul jártak ellen.

Kedden kiderült, hogy az „Európai Unió Bírósága (EUB) jogerős ítéletében azoknak a magyar vállalkozóknak adott igazat, akiket a kormány 2012-ben három nap alatt kifosztott a kaszinótörvénnyel”. Ezt akkor Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke mondta a Hír24-nek.

Az oldal kiszúrta, hogy a kaszinóügyben jelenleg két kártérítési per is folyamatban van a Fővárosi Törvényszéken. Az egyik perben a Berlington Hungary Tanácsadó és Szolgáltató Kft., a Lixus Szerencsejáték Szervező Kft., a Lixus Projekt Szerencsejáték Szervező Kft., a Lixus Invest Szerencsejáték Szervező Kft., és Megapolis Terminal Szolgáltató Kft. a felperes. Ebben 8 milliárd forintos kártérítés a tét. A másik perben a Laurus Invest Hungary Kft. és társai a felperesek.

A kormányzati oldalon elérhető táblázat ugyanakkor azt is tartalmazza, hogy ezekben a perekben a magyar államot a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda képviseli.

Az igazságügyi miniszter nevével való egyezés nem véletlen: Trócsányi László vagyonnyilatkozatai szerint kezdetben harmadrészben volt tulajdonosa a társaságnak, mely manapság lecsökkent 16 százalékra, ám 2000 óta három év kivételével nem praktizál. Ami nem jelenti, hogy az iroda nem kap állami megrendeléseket, hiszen a Magyar Nemzeti Banktól is 137 millió forintot kaptak két év alatt. A megkötött szerződések tárgyát kilenc darab ingatlan megvásárlásával kapcsolatos műveletek képezték.

Az iroda a kaszinóperekben 2013 szeptemberétől összesen 241 millió forintos megbízási díjat kap határozatlan időre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »