Trnka szerint az őt összekočnerező hangfelvételek hamisak és/vagy manipuláltak

Trnka szerint az őt összekočnerező hangfelvételek hamisak és/vagy manipuláltak

A Gorilla-ügybe belebukott egykori főügyész, Dobroslav Trnka azt állítja, az őt Marian Kočnerrel összeboronáló hangfelvételek hamisak és manipuláltak, azt sem tudni, valójában az ő hangja van-e rajta.

A főügyészség fegyelmi bizottságának meghallgatásán Trnka jogi képviselője azt mondta:

Mária Kodajová szerint könnyen elő lehet állítani hasonló felvételt, és ráfogni, hogy az a valóság. Az ügyvédnő úgy fogalmazott, Trnkának elég általános hangja van, könnyen hamisítható. A jogi képviselő szerint szintén gyanúra ad okot, hogy trnka alig szólal meg a felvételen, szavait akár korábbi kijelentéseiből is összevághatták.

Hírdetés

Trnka sohasem tagadta, hogy régóta ismeri Kočnert – hangsúlyozta az ügyvédnő.

Kettejük kapcsolata a katonaságig nyúlik vissza, Kodajová szerint védencének fogalma sem lehetett akkor, hogy később mivé válik Kočner. Trnka az utóbbi öt évben egyszer sem találkozott az egykori oligarchával, 2013 és ’15 között is csak kétszer, de Trnka visszautasította az üzleti jellegű közeledést.

Érdekes módon a mai fegyelmi meghallgatásnak nincs köze a Gorilla-botrányhoz. A pozíciójából felfüggesztett Trnkának azért kell felelnie, mert egy tavaly októberi nyilatkozatával “aláásta a főügyészség munkájába vetett bizalmat”. A meghallgatás második felében Trnka Jozef M. vállalkozó szabadon engedésével kapcsolatban meghozott döntései kerülnek napirendre.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »