Triesztben verte az olaszokat a magyar vízilabda-válogatott

Tornagyőzelemmel zárta a magyar férfi vízilabda-válogatott a trieszti olimpiai selejtezőtornát, miután vasárnap este legyőzte a házigazda olasz együttest.

Benedek Tibor legényei – akik már pénteken megszerezték az olimpiai indulás jogát a németek elleni győzelemmel – Varga Dénes és Erdélyi Balázs góljával már a mérkőzés elején ellépett két találattal. Alessandro Campagna gárdája azonban nem illetődött meg, és zsinórban háromszor betalált Nagy Viktor kapujába.

A kiváló védőmunkának és Hárai Balázs centerjátékának köszönhetően a magyar válogatottnak is sikerült fordítania, és a nagyszünetre egy góllal vezetett. A harmadik nyolc percben még jobban játszott a magyar csapat, bátran vállalkoztak lövésre a játékosok, és többnyire jól is céloztak. Szivós második találatával és a 19 éves Manhercz Krisztián pontos befejezésével nőtt három találatra a különbség, majd egy olasz gólra Vámos Márton válaszolt (9-6).

A negyedik negyedet Varga Dénes akciógólja vezette fel (10-6), a négygólos hátrányt azonban az olaszok gyorsan kettőre csökkentették, a magyarok pedig két emberfórt kihagytak. A tornán egyedüliként veretlen magyar válogatott ebben az időszakban támadásban visszaesett, de a kapuban Nagy Viktor továbbra is magabiztos volt, így két gól megmaradt az előnyből (10-8). A mérkőzést jelentős számban végigdrukkoló magyar szurkolók kiváló hangulatot teremtettek, folyamatosan biztatták a csapatot.

Benedek Tibor szövetségi kapitány a lefújást követően az M4Sport csatornának elmondta, a mérkőzés igazi presztízscsata volt, amelyen a magyar válogatott megmutatta, hogy nem hiába maradt veretlen a trieszti tornán. Amelyen a négy elődöntős, a magyar és az olasz mellett a spanyol és a francia együttes szerzett olimpiai kvótát.

Eredmény:
döntő:
Magyarország-Olaszország 10-8 (2-3, 4-2, 3-1, 1-2)
A magyar csapat gólszerzői: Varga Dénes. 2, Hárai 2, Szivós 2, Erdélyi, Varga Dániel, Manhercz, Vámos
Korábban:
bronzmérkőzés:
Spanyolország-Franciaország 16-4 (4-1, 5-2, 4-0, 3-1)
az 5. helyért:
Hollandia-Kanada 9-8 (1-2, 2-2, 4-3, 2-1)
a 7. helyért:
Románia-Németország 10-9 (3-2, 2-2, 3-1, 2-4)


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »