Trianoni megemlékezésre készül a királyfiakarcsai Petőfi Baráti Társulás

Trianoni megemlékezésre készül a királyfiakarcsai Petőfi Baráti Társulás

A koronavírus miatt már jó ideje nem hallatott magáról a királyfiakarcsai Petőfi Baráti Társulás. Elmaradtak a decemberben meghirdetett programjaink, megemlékezéseink, kirándulásaink, bizony hiányzott a baráti kapcsolataink ápolása. Mivel lassan kezd normalizálódni a helyzet, és remélhetőleg egyre biztonságosabban élhetjük a mindennapjainkat, újra elkezdhetjük tervezgetni a jövőnket.

A trianoni békediktátum századik évfordulója alkalmából a Petőfi Baráti Társulás is méltóképpen szeretne emlékezni június 7-én.

Annak idején, száz évvel ezelőtt, mikor aláírták a gyalázatos trianoni békediktátumot, egy órán keresztül szóltak a harangok, a halálra ítélt Magyarország harangjai. Imádkozás helyett a harangok zúgták el azt, amit elmondani nem lehet.

Hírdetés

S ha magyar a szíved, ha magyar vagy ebben a néha Istent is elhagyó világban, akkor ezen a napon könnyezel, hallgatod a harangokat, összeszorítod a fogad, felállsz, és új erőre kapsz, megújulsz, mint az idő, és mész tovább…

Június 7-én, vasárnap 16 óra 30 perckor megszólal a királyfiakarcsai Szent Bertalan-templom harangja, majd emlékező szentmise kezdődik a Cserkészligetben, melyet Balogh Károly atya celebrál. Egyben szeretettel várjuk minden igazi magyar érzelmű embertársunkat és tagtársunkat.

A megemlékezésről további részletek az Eseménynaptárunkban olvashatóak ITT. 

A szerző a Petőfi Baráti Társulás elnöke.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »