Trianoni megemlékezés

Trianoni megemlékezés

Adjon az Isten!

1920. június 4-e a magyar történelem legtragikusabb napja. A Trianoni békediktátum, az első világháborút lezáró béke, amit Franciaországban kötöttek meg.A győztes hatalmak szinte felosztották egymás között Hazánkat. Magyarország elvesztette területének kétharmadát.

Több millió magyar anyanyelvű lakost kényszeritettek arra, hogy új hazában idegenként élje tovább életét. Ezen a napon gyászba öltözött az ország. A harangok is a szélbe sírták a magyarok fájdalmát. A mai napig nem törődhetünk bele, hogy igazságtalanul ilyen békének nevezett szerződést sújtsanak ránk.

Az Új Magyar Gárda Mozgalom több megyéjében is megemlékezést tartottak.

 

A Pest megyei Lehel vezér század ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész gyászmiséjén vett részt a Hazatérés templomában.

 

 

 

Az Zala megyei Prónay Pál szakasza megemlékezést tartott Szigligeten, a Wass Albert Emlékparban országunk feldarabolásának,nemzetünk kivéreztetési kisérletének 99. évfordulójáról.

 

 

Hírdetés

A Komárom-Esztergom megyei gárdisták Trianon megemlékezésen vettek részt a Jobbik Magyarországért Mozgalom Tatabányai alapszervezetének meghivását elfogadva. Diszőrséget állva a szobornál osztoztunk nemzetünk gyászában s kiáltjuk mi is az égbe! NEM NEM SOHA!

 

 

 

Berettyóújfaluban is koszorút helyezett el bajtársnőnk emlékezve e gyalázatos és igazságtalanságos diktátumra.

 

A Baranya megyei gárdisták koszorú elhelyezésével emlékeztek meg. 

 

 

Fejér és Veszprém megye közösen helyeztek el mécseseket Trianon alkalmából. 

 

 

 

Szebb Jövőt! 

UMGM országos sajtó


Forrás:ujmagyargardamozgalom.com
Tovább a cikkre »