Transindex 20 kerekasztalok: Nõként a közéletben

A nők közéleti-politikai szerepvállalása egyre nagyobb hangsúlyt kap nemzetközi szinten. Legutóbb az Európai Bizottság tagjainak kinevezése során erősödött fel az erről szóló diskurzus. Az elmúlt években az erdélyi magyar nyilvánosságban is egyre több meghatározó pozícióban jelent meg női szereplő. Azonban ahhoz képest, hogy a nők a lakosság felét teszik ki, még mindig alulreprezentáltak a közéletben, vezető pozíciókban, legyen szó politikáról, a gazdasági szektorról vagy egyéb területekről.

Hogyan alakult az elmúlt évtizedekben a női szerepvállalás tendenciája? Miért fontos az, hogy nők is ott legyenek, ahol a fontos döntések születnek? Szükség van még hátrányt csökkentő intézkedésekre? Ezek azok a kérdések, amelyeket megpróbálunk megválaszolni a Transindex 20 éves születésnapja alkalmából megszervezett kerekasztal-beszélgetésen. A rendezvény egy beszélgetéssorozat része, amelyben szakértőkkel járjuk körül azokat a fontos kérdéseket, amelyekkel erdélyi magyarként szembesülünk.

Hírdetés

MeghĂ­vottaink: CsĂŠp Éva Andrea, Csoma Botond parlamenti kĂŠpviselők, Geambașu RĂŠka szociolĂłgus ĂŠs Veres Nagy TĂ­mea kulturĂĄlis menedzser. A beszĂŠlgetĂŠst KertĂŠsz Melinda moderĂĄlja. Az esemĂŠnyre november 28-ĂĄn, 17 ĂłrĂĄtĂłl kerĂźl sor a kolozsvĂĄri PlanetĂĄrium kĂĄvĂŠzĂłban.

A beszélgetéseket élőben is lehet majd követni a Transindex Facebook-oldalán. Az eseményhez itt lehet csatlakozni, gyertek!


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »