Tragédiával végződött egy templomi tűzijáték Indiában

Tragédiával végződött egy templomi tűzijáték Indiában

Legalább 100 ember meghalt, 200 pedig megsebesült, amikor vasárnap reggel az ünnepi tűzijátékhoz szükséges rakéták felrobbantak a paravuri Puttingal templom raktárában, a dél-indiai Kerala államban. A templom nem sokkal később összeomlott –  írja a BBC.

 

100-an meghaltak és több mint 250-en megsérültek vasárnapra virradóan egy templomtűzben India déli részén. (Kép: TASR).

 

A Keralai hatóságok szerint a hindu újévre időzített tűzijátékhoz a vallási hatóságok nem rendelkeztek megfelelő engedélyekkel , amit éppen a biztonsági kockázatok miatt nem kaptak meg.

 

Az indiai miniszterelnök Narendra Modi részvétét fejezte ki közösségi oldalán. (Kép: TASR).

 

Bennégtek a zsúfolt templomban

 

Ramesh Chennithala, az indiai belügyminiszter szerint egy tűzijáték-petárdából kipattanó szikra gyújthatta be a templomban elhelyezett rakétákat. A robbanást kilométerekkel arrébb is érezték, többen messzire repülő hatalmas betondarabokról számoltak be. Az épületet percek alatt elborították a lángok, a bennlévő emberek pedig az épületben szorultak.

 

Az indiai miniszterelnök Narendra Modi megrendülten nyilatkozott a tűzesettel kapcsolatban, vasárnap reggel pedig a helyszínre utazik, hogy részvétét fejezze ki. A miniszterelnök közölte, minden halálos áldozat után 3000 dollárt fizet a hozzátartozóknak az állam, a sérültek 750 dollárt kapnak.

 

(Kép: TASR).

 

TASR/BBC


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »