Tragédia a Liga 1-ben: Ekeng összeesett a pályán és elhunyt

Tragédia történt a labdarúgó-Liga 1 péntek késő esti, 3-3-ra végződött Dinamo–Viitorul mérkőzésén: a házigazdák csereként beállt 26 éves kameruni légiósa, Patrick Ekeng a 69. percben hirtelen összeesett a pályán, majd közel másfél órányi sikertelen újraélesztési kísérlet után a bukaresti Floreasca sürgősségi kórházban, fél órával éjfél előtt elhunyt – számol be Páva Adorján és Vásárhelyi-Nyemec Réka a kronika.ro-n.

Az első hírek szerint a középpályás szíve sokkot kapott, így a vér nem jutott el szerveihez. A sajtóban időközben megszólalt szakemberek bírálták az ellátását, többek között azt, hogy a mentő csak több mint két perccel azután ért a pályára, hogy a futballista összeesett.

„Minden újraélesztési eljárást megpróbáltak. Volt olyan pillanat, amikor visszajött, de nem tartott ki, nem tudott magához térni. Mindegyik mentő rendelkezik újraélesztő géppel, de útban a kórház felé, körülbelül másfél percig szívmasszázst alkalmaztak” – nyilatkozta Liviu Bătineanu, a bukaresti klub sportorvosa. Ionel Dănciulescu, a Dinamo sportigazgatója szerint el vannak átkozva: nem találok szavakat, most sem hiszem el, mi történt. Rémálom nem csak nekem, hanem a csapat és minden dinamós számára is.”


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »