Továbbra sincs kegyelem a szúnyogoknak

A központi szúnyoggyérítési program negyedik hetében újabb 67 ezer hektáron folyik a szúnyogirtás, ami 217 települést érint – közölte kedden a honlapján a program koordinálásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). Emlékeztettek: az elmúlt három hétben 182 ezer hektárt kezeltek már.

Indul a gyérítés
Forrás: Pixabay

Ezen a héten megkezdik a szúnyogirtást Csongrád, Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol az utóbbi napokban megemelkedett a csípőszúnyogok száma. A Duna mentén, a Dunakanyarban ismételt kezeléseket végeznek, míg Budapesten, Baja és Mohács térségében a korábbi légi kezeléseket egészítik ki földi technológiával a következő napokban. A turisztikai régiók közül a héten a Velencei-tónál lesz szúnyogirtás – közölte az OKF megjegyezve: az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyogirtást.

Eddig a többek közt a Szigetközben, a Tisza-tónál, a Balatonnál, a Duna mentén, Komárom, a Dunakanyar, Budapest, Dunaújváros, Szekszárd, Baja, Mohács és Szolnok környékén, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Baranya megyében, Sopronban, a Fertő tó partján lévő településeken, Budapesten, a Csepel-szigeten, valamint Békés, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében végeztek szúnyoggyérítést.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »