Továbbra is túl sokan dőlnek be az online csalóknak

Továbbra is túl sokan dőlnek be az online csalóknak

Okostelefon féláron, márkás farmer fillérekért – amennyiben webáruházak feltűnően olcsó hirdetéseit látjuk, bármilyen kecsegtető is az ajánlat, jobb, ha tájékozódunk, mielőtt a vásárlás gombra kattintunk. A karácsony közeledtével gombamód szaporodnak az átverős webáruházak, és előfordulhat, hogy nem csak a pénzünktől szabadítanak meg bennünket, hanem az adatainkat is ellopják.

Karácsonyi vásárlás a fotelből

A webáruházak népszerűsége elképesztő ütemben nőtt az utóbbi években, ami nem meglepő. Sokkal kényelmesebb a fotelból ülve, néhány kattintással megrendelni a karácsonyi ajándékot, mint plázákban tülekedni, sorban állni a próbafülkénél, zsúfolt parkolókban róni a köröket szabad helyért. A felmérések szerint a hazai online kiskereskedelem forgalma az idei év első kilenc hónapjában csaknem 20 százalékot növekedett a tavalyi azonos időszakhoz képest. Ez a szám vélhetően még meggyőzőbb lesz, az online üzletek jó része ugyanis az év utolsó másfél hónapjában bonyolítja a legnagyobb forgalmat. A karácsonyi vásárlási őrület az újabban nálunk is népszerű fekete péntekkel kezdőik. Ezekben a napokban – ma már általában egy egész hosszú hétvégén – óriási kedvezményekkel juthatunk hozzá a kiszemelt árucikkekhez. Az eNET felmérése alapján tavaly 2,1 millió felnőtt internetező vásárolt a fekete pénteken. Bár az idei forgalomról még nincs adat, azt lehet tudni, hogy idén több, mint 3,3 millió felnőtt magyar internetező tervezte, hogy ezekre a napokra időzíti vásárlását.

Rendelés Facebook-üzenetben

Az 50-70 százalékos árengedmény jelentős, ám a csalódásunk is legalább ekkora lesz, ha például a megrendelt cipő egyik fele barna, a másik fekete, vagy éppen a kabát két számmal kisebb. Még rosszabb, ha a pénzünkért nem kapunk semmit. A nem megfelelő árut természetesen vissza lehetne küldeni, a kifizetett pénzt vissza lehetne igényelni, de ehhez legalább azzal tisztában kell lenni, hogy mégis kitől rendeltünk. A csaló online cégek egyik trükkje éppen az, hogy a vásárlók nemhogy kapcsolatba lépni nem tudnak az áruház üzemeltetőivel, de még arról sincs fogalmuk, hogy egyáltalán kinek utalták el a pénzüket. A szélhámosok előszeretettel hirdetnek a közösségi portálokon. Ezeken a virtuális piacokon még könnyebb átverni a vevőt.

Klausz Melinda közösségimédia-szakértő szerint sokan túl tágan kezelik a webáruház fogalmát. Például Facebookon közzé tett fényképek alapján rendelnek terméket, és a megrendelést is üzenetben küldik el. – Amennyiben megbízható webáruháztól rendelünk, a közösségi portálon közzé tett hirdetés kivezet a Facebookról az adott cég oldalára, ahol kosárba tudjuk tenni a terméket, elolvashatjuk az általános szerződési feltételeket. Ha Facebook-üzenetben rendelünk, egyik feltétel sem teljesül – fejti ki Klausz. 

Exkluzív svájci órák tízezerért

Persze ha webáruházból rendelünk, akkor sem árt figyelni néhány dologra. Például, hogy titkosított-e a böngészési forgalom, azaz a böngésző címsorában szerepel-e a https jelölés. Ha biztonságos a kommunikáció az ügyfél és a szerver között, akkor nem érhet bennünket az a meglepetés, hogy később visszaélnek az adatainkkal, vagy kéretlen üzenetek áradata zúdul e-mail címünkre.

A szakértő szerint jó, ha vetünk egy pillantást az url-re, más néven webcímre is. Gyanús, ha egy világmárka neve szerepel benne valamilyen változatban, például olcsogasfarmer.hu vagy akciosnikecipo.com, ugyanis az adott márka neve csak a hivatalos webshop címében lehet ott. Legyünk résen, ha rossz minőségű fényképeket, helyesírási hibáktól hemzsegő termékleírásokat tesznek közzé a weboldalon, valamint ha tízezerért kínálják mondjuk a Rolex órát. Ha túl olcsó a termék, jó eséllyel hamis árut akarnak a nyakunkba sózni. A leginkább akkor gyanakodjunk, ha az oldalon nem találjuk a cégadatokat, az adatvédelmi nyilatkozatot, az ügyfélszolgálat elérhetőségét, az általános szerződési feltételeket. – Az álweboldalak működtetői általában nem fordítanak kellő gondot arra, hogy ezeknek a törvény által előírt szabályoknak megfeleljenek – taglalja a szakértő. Szerencsére már léteznek olyan weboldalak – Magyarországon például ez –, ahol a súlyos jogsértést elkövető webáruházak adatait megtekinthetjük.

Túl szép, hogy igaz legyen

Az általános szerződési feltételeket azért sem árt alaposan átolvasni, mert onnan derül ki az is, hogy milyen feltételekkel lehet elállni a vásárlás szándékától, vagy hogy mennyi időn belül kell visszaküldenünk az árut, ha nem vagyunk vele elégedettek. Előfordulhat, hogy az áruház a kifizetett összeget nem adja vissza, a vevő legfeljebb levásárolhatja a visszaküldött termék árát. Ez kellemetlen meglepetés lehet egy olyan webáruház esetében, amelyik csak négy-ötféle terméket árul. Ha pedig az áru nem érkezett meg, vagy elégedetlenek vagyunk vele, és mégsem tudjuk felvenni a kapcsolatot a webshopot üzemeltető céggel, akkor a fogyasztóvédelemhez vagy az illetékes békéltető testülethez fordulhatunk. Amennyiben mindez nem vezet eredményre, akkor marad a bíróság.

Persze még így sem biztos, hogy viszontlátjuk a pénzünket. Kevesebb az esély a kellemetlen meglepetésre, ha betartunk néhány nem túl bonyolult szabályt. Például nagy értékű árut, műszaki cikket, ékszert csak ismert webáruházakból rendelünk, valamint vásárlás előtt tájékozódjunk az interneten, például olvassuk el a vásárlói véleményeket. A panaszokból részletesen kiderül, hogy ami a képen mélyfekete, az a valóságban piszkosszürke, a száz százalék pamut tiszta műszál, a pihe-puha ruhadarabbal szöget lehet verni a falba, a márkás cipő silány utánzat. Mindig lesznek vállalkozások, amelyek a vásárlók hiszékenységére alapozva akarnak meggazdagodni. Ha mi, fogyasztók tudatosabban és elővigyázatosabban vásárolunk, akkor valószínűleg a csaló webshopok száma is csökkenni fog.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »