Továbbra is tart a nyomozás a Kuciak-gyilkosság ügyében, de az ügyészség nem mond semmit

A rendőrség nyomozói megállás nélkül dolgoznak Ján Kuciak újságíró és jegyese meggyilkolásának felderítésén – közölte szerdán Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője. Hozzátette: Érthető okokból az eljárás részleteiről egyelőre nem mondhat többet.

Ahogy ismételten elmondta, a nyomozás során a bűntett elkövetésének többféle verziójával dolgoznak, és mindegyiknek egyforma jelentőséget tulajdonítanak. További információkat akkor fognak közölni, amikor ezek már nem fogják befolyásolni a nyomozás további folyamatát – tette hozzá a szóvivő.  Ján Kuciak újságírót és jegyesét, Martina Kušnírovát 2018. február 21-én gyilkolták meg, egy 9 milliméteres pisztolyból leadott három lövéssel. Kušnírovát szemből fejen lőtték. Kuciak két lövedéket kapott a szívébe, szintén szemből. Erről a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) Általános Kriminológiai Osztályának ügyésze számolt be március végén egy Bazinban (Pezinok) tartott sajtótájékoztatón.

A felügyelő ügyész személyazonosságát az ÚŠP kérésére nem hozták nyilvánosságra. Az illető az üggyel megbízott nyomozócsapat egy hónapi munkáját összegezte a sajtótájékoztatón. Elmondta: a kettős gyilkosságot legfeljebb öt perc leforgása alatt hajtották végre. A feltételezett tettes mozgását már dokumentálták, minden részletet azonban nem hozhatnak nyilvánosságra.

A körülmények az ügyész elmondása szerint arról tanúskodnak, hogy a gyilkosságot megrendelték. A bűncselekmény helyszínén két töltényhüvelyt és ki nem lőtt töltényeket is találtak. Dulakodás nyomait ugyanakkor nem találták, és nagy valószínűséggel semmit sem tulajdonítottak el a házból.

A nyomozócsapat továbbra is több lehetséges verziót vizsgál, egyelőre egyiket sem vetették el, és mindegyiket azonos komolysággal kezelnek. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »