Továbbra is regisztráció nélkül oltják a 12 évnél idősebb gyerekeket

Továbbra is regisztráció nélkül oltják a 12 évnél idősebb gyerekeket

Jövő héten is regisztráció nélkül oltják a 12 évnél idősebb gyerekeket és a felnőtteket is. Az egészségügyi minisztérium pénteken közölte, az érdeklődőktől személyi igazolványt és az egészségbiztosítási kártyát kérik az oltóközpontban.  

Szombattól jövő péntekig (október 23-29.) lehet kérni az oltást regisztráció nélkül. Hogy hol és mikor, arról az egészségügyi minisztérium honlapján tájékoztatnak.

Hírdetés

Az egyszeri adagolású Janssen vakcinával továbbra is Kassán, Pozsonyban, Rózsahegyen, Zsolnán, Nyitrán, Komáromban, Besztercebányán, Poprádon, Eperjesen és Trencsénben oltanak.

A Moderna vakcinájával 17 oltóközpontban oltanak. A másik kétadagos mRNS-vakcina, a Pfizer/BioNTech által gyártott Comirnaty minden járásban, összesen több mint 60 oltóközpontban elérhető. A 12 évnél idősebb gyerekeket regisztráció nélkül beoltják az ország valamennyi járásában, 38 oltóközpontban.

A minisztérium emlékeztet arra, hogy a védőoltás az egyetlen hatékony módja annak, hogy védekezzünk a COVID-19 súlyos vagy halálos szövődményei ellen.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »