Továbbra is nagy késések a vasúti közlekedésben

Továbbra is nagy késések a vasúti közlekedésben

Több vonat rövidebb útvonalon közlekedik, vagy kimarad a Budapest–Cegléd–Szolnok és a Budapest-Lajosmizse vonalakon.

Továbbra is tart Kőbánya-Teher állomásnál a biztosítóberendezés javítása, ezért a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti szakaszon 20-30 perccel meghosszabbodik a vonatok menetideje. A késések és torlódások mérséklése érdekében több vonat rövidebb útvonalon közlekedik, vagy kimaradnak a Budapest–Cegléd–Szolnok és a Budapest-Lajosmizse vonalakon.

  • Debreceni fővonal: a Nyugati pályaudvarról Debrecenbe és Nyíregyházára induló sebesvonatok Ceglédről indulnak és oda is érkeznek. A debreceni, nyíregyházi InterCity-k a teljes útvonalon közlekednek, megállnak Kőbánya alsón is. A debreceni, nyíregyházi InterCity-k a Nyugati pályaudvar és Szolnok között felármentesen vehetők igénybe.
  • Szolnoki, ceglédi elővárosi vonatok: a monori S50-es vonatok csak Kőbánya-Kispest és Monor között járnak. A szolnoki, ceglédi Z50-es és G50-es vonatok nagyrésze a teljes útvonalon közlekedik.
  • Hírdetés

  • Lajosmizsei vonal: az S21-es vonatok csak Kőbánya-Kispest és Lajosmizse között közlekednek, Kőbánya-Kispesten csatlakozásra nem várnak. Az Ócsáról Kőbánya-Kispestre 6:25-kor induló (2969-es) S21-es vonat műszaki hiba miatt nem közlekedik. A következő, Ócsáról Budapest felé 6:45-kor induló (2917-es) S21-es vonattal utazhatnak az utasok.
  • A szegedi InterCity-k a teljes útvonalon közlekednek, Kőbánya alsón is megállnak. ​
  • Kőbánya-Kispest és a belváros közötti kapcsolat: a gyorsabb eljutás érdekében a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti szakaszon érdemes a BKK járataival utazni. A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják az M3-as metrón Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között, valamint az M3-as metrópótlón a Nagyvárad tér és a Nyugati pályaudvar között utazni. A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják az M3-as metrón és metrópótlón Kőbánya-Kispest és a Nyugati közö

  • Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »