Továbbra is letartóztatásban a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke – korábban félreérthető tájékoztatást adott a Központi Nyomozó Főügyészség

Továbbra is letartóztatásban a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke – korábban félreérthető tájékoztatást adott a Központi Nyomozó Főügyészség

A sajtóban megjelent találgatásokkal ellentétben a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, Schadl György jelenleg is letartóztatás hatálya alatt áll. Az illetékes bíróság a kényszerintézkedést – a Központi Nyomozó Főügyészség erre vonatkozó indítványának megfelelően – 2022. március 8. napjáig meghosszabbította.

Hírdetés

Az előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő széles körű nyomozás folyamatos, a nyomozó főügyészség az eljárási cselekményeket soron kívül végzi és valamennyi felmerült bűncselekmény gyanúja esetén megteszi a szükséges intézkedéseket.

Privatkopo.info: Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a sajtóban azért indultak el találgatások, mert a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) kommunikátorai a tömegtájékoztatás amatőr szintjén állnak. A Népszava ugyanis néhány napja megkereste a nevezett hatóságot, azt tudakolva, letartóztatásban van-e még Schadl György. A KNYF erre a roppant egyszerű kérdésre nem igennel vagy nemmel válaszolt, dehogy, az túl egyszerű (és érthető) lett volna, hanem egy nyakatekert, többértelmű mondattal reagált. Így: „a megkeresésükben megjelölt személy bírói engedélyes kényszerintézkedés hatálya alatt áll”.

A letartóztatást bírói határozattal rendelik el, nem pedig engedéllyel. Ellenben bírói engedélyhez kötött a bűnügyi felügyeletből történő átmeneti eltávozás. A – korábbi nevén – házi őrizet vagy a lakhelyelhagyási korlátozás valóban „bírói engedélyes” kényszerintézkedés. A letartóztatás nem.

Nem ártana „átképezni” a bűnügyi hatóságok úgynevezett kommunikációs szakembereit a világos, egyértelmű fogalmazásra. Senkit nem érdekel a jogi nyelvezettel történő „bűvészkedés”. A tiszta beszéddel elkerülhetőek lesznek a „találgatások”. Még valami: kedves kommunikációs szakemberek, tessenek már megtanulni helyesen írni! Sokszor annyira ciki, amit kiadnak a kezeik közül. Legyenek már egy kicsit igényesebbek. Legalább önmagukkal szemben.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »