Továbbra is előzetesben marad a bőnyi rendőrgyilkos

Három hónappal meghosszabbította a Győri Járásbíróság a bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatását – tájékoztatta a Győri Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Máté Kinga közleménye szerint továbbra is fennáll a gyanúsított részéről a tanúk befolyásolásának, valamint a szökésnek, elrejtőzésnek a „reális” veszélye.

A férfi ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást, miután október 26-án gépkarabéllyal adott le több lövést Bőnyben és megölte Pálvölgyi Péter rendőr őrnagyot. A lövöldözésben Győrkös is megsebesült. A férfit október 27-én a győri kórházban előzetes letartóztatásba helyezték, majd innen a tököli rabkórházba szállították, ahonnan múlt héten kiengedték és Győrbe vitték. November elején hallgatták ki először. Ügyvédje egyelőre nem közölte, tett-e már vallomást.

A gyilkossággal gyanúsított Győrkös István a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) paramilitáris szervezet alapítója. A szervezet szerint Győrköst négy éve kizárták soraikból, ezután saját szervezetet alapított, MNA1989 néven, ám lényegében már ezt is felszámolta.

Két héttel ezelőtt a rendőrgyilkos egyik fiánál, ifjabb Győrkös Istvánnál is házkutatást tartott a rendőrség. A razzia során sorozat- és maroklőfegyvereket, valamint robbanóanyagot foglaltak le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Az Index értesülései szerint főleg orosz és szlovák gyártmányú fegyvereket találtak, a hatóságoknak még nincs információjuk arról, hogy a szélsőségesek honnan szerezték be őket. A rendőrség úgy véli, a gyanúsítottak mindegyike összefüggésbe hozható az MNA valamelyik ágával.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »