Továbbra is aktívak az orosz kémek Magyarországon

Nem csökkent és jelenleg sem csökken az orosz titkosszolgálati érdeklődés hazánkban – erről beszélt Mirkóczki Ádám, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos tagja, miután a testület meghallgatta a katonai nemzetbiztonsági szolgálat szokásos beszámolóját. Az ellenzéki politikus ugyanakkor – értelemszerűen konkrétumok említése nélkül – leszögezte azt is, hogy a magyar elhárítás végzi a dolgát. Habár az orosz tevékenységet először külön kiemelte, később már arról is beszélt, hogy más országok, így a világ nagyhatalmai is hasonló intenzitással végzik ugyanezt a tevékenységet Magyarországon.

Az orosz hírszerzést és befolyásszerzést a bizottság tagjai közül még az LMP-s Szél Bernadett emelte ki, hatalmas problémának nevezve. A témával összefüggésben kitért arra is, hogy nagyon elhibázottnak tartja azt a politikát, ami még emeli is Oroszország zsarolási pozícióját. Itt kifejezetten a Paks 2 beruházást nevezte meg.

Sokkal kevesebb konkrétumot említett a bizottság MSZP-s elnöke. Molnár Zsolt úgy fogalmazott, hogy „sokrétű diplomáciai és titkosszolgálati tevékenység zajlik Magyarországon”. Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke ennél is szűkszavúbb volt, a zárt ülésre hivatkozva semmit sem árult el a bent elhangzottakról.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »