Továbbra is a Jobbik előtt látja az MSZP-t a Publicus

Továbbra is a Jobbik előtt látja az MSZP-t a Publicus

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, április 8 és 12 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. A Fidesz szavazóinak csökkenése márciusra megtorpant, és a párt támogatottsága harmadik hónapja 23 százalékon áll. Az MSZP meg tudta tartani a múlt hónapban szerzett támogatóit, és továbbra is 12 százalékon áll. A Jobbik-szavazók aránya eközben az eddigi mélyponton stabilizálódni látszik, a párt már negyedik hónapja 11 százalékon áll – vezeti be összeállítását az intézet.

A Fidesz támogatóinak csökkenése márciusra megtorpant, és a támogatók aránya harmadik hónapja 23 százalék. Ezzel a párt továbbra is egyértelműen vezet, 1,8 millióan szavaznának rá, ám az elmúlt hónapokban nem tudott visszaszerezni a korábban elvesztett szavazókból. A Fidesz-szavazók aktivitása az elmúlt hónapban viszont érdemben csökkent.

A Jobbik támogatóinak száma nem változott az elmúlt hónapban, így már negyedik hónapja 11 százalék. A pártnak így kb. 900 000 támogatója van, ami az eddigi mélypontján stabilizálódik. A Jobbik szavazói továbbra is a legkevésbé aktívak, bár az elmúlt hónapban növekedett az aktivitásuk. Ezzel a biztos szavazók körében kiegyenlítettebb lett a verseny az MSZP-vel.

A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP egy százalékpontot csökkenve 3 százalékon áll ebben a hónapban. A DK megtartotta szavazóinak számát, és továbbra is 4 százalékon áll. Az Együtt támogatóinak az aránya sem változott, a párt ismét 1 százalékon van. A PM, és a MLP ebben a hónapban nem érte el az egy százalékot.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »