További növekedést vár a Continental Magyarországon

További növekedést vár a Continental Magyarországon

Az autóipar világszintű fellendülése, az elektromos és hibrid hajtás terjedése miatt egyre erősebb technológiai és fejlesztési folyamatokkal egészül ki az egyébként is jól prosperáló autóipari tevékenység a Continental hazai egységeinél – mondta a Világgazdaságnak Rábai Dániel, a társaság országkoordinátora. A Continental világszerte 56 országban 233 ezer munkatársat foglalkoztat, közülük csaknem kilencezret Magyarországon. Dolgozói olyan fejlesztésekben vesznek részt, amelyek a közlekedés meghatározó elemei lehetnek a következő években.

Rábai Dániel tájékoztatása szerint az év eredményesen alakult a Continental számára: a társaság vállalatainál lépésről lépésre fejlesztik az „egy Continental” elvű működést a stabil eredményesség érdekében. E célból még erősebben használják ki a magyarországi egységek közötti szinergiákat, és hangolják össze tevékenységüket.

A munkaerő hosszú távon is fenntartható biztosítása érdekében a magyarországi Continental az idén is számos közép- és felsőoktatási intézménnyel (többek között például a BME-vel, a Szegedi Tudományegyetemmel, a Pannon Egyetemmel, a gödöllői Szent István Egyetemmel) alakított ki célirányos képzéseket, szélesítve a gyakorlati oktatások körét.

A társaság tapasztalatai szerint elmozdulás zajlik a gyártó egységekben a komplex jellegű munkavégzéstől a fókuszált tevékenységek felé.

Adott időszakban nagyon érzékeny egyensúly áll fenn a rendelkezésre álló munkaerő és az új beruházások által teremtett új feladatok elvégzése között, azaz a több beruházás által generált nagyobb munkaerőigény bizonyos mértékben korlátja is a növekedésnek. Ezért kiemelt szempont a szakképzett munkaerő és a szellemi foglalkoztatottak kiegyensúlyozott aránya, valamint a kapcsolódó munkakörök növelése a beruházások kapcsán – emelte ki Rábai Dániel.

Bár a Continental a régió egyik legattraktívabb befektetési célpontjaként tekint Magyarországra, de a szomszédos országokkal jelentős versenyben vagyunk, ha új beruházásról, befektetésekről van szó. Összességében a Continental szempontjából a 2017-es év kiszámíthatóbb volt, mint a korábbiak. „2018-ra is hasonló ütemű fejlődést és stabilitást várunk, növekvő eredményesség mellett” – hangsúlyozta az országkoordinátor. A társaság várakozásai szerint a jövőre várható események és a világviszonylatban megfigyelhető nyugtalanságok nem lesznek markáns hatással a hazai gazdaságra és a fejlődés kiszámíthatóságára.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »