Tovább szigorította a menedékjogot az osztrák kormány

Újabb szigorító intézkedésekről határozott az osztrák kormány szerdán a menedékjog terén annak érdekében, hogy felvegyék a harcot az illegális bevándorlással és a menekültstátusszal való visszaélésekkel szemben – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Heinz-Christian Strache alkancellár az újságírók előtt hangsúlyozta, hogy fontos lépésekről van szó, amelyek célja, hogy megszüntessék a visszaéléseket.

Hírdetés

Az újonnan elfogadott szabályok értelmében: az osztrák hatóságok ezentúl betekintést nyerhetnek a menekültek mobiltelefonjainak tartalmába, hogy adatokat szerezzenek a menedékjogért jelentkezők által korábban megtett útvonalról.
ha a menekülteknél van pénz, az osztrák hatóságok 840 euróig terjedő eljárási díjat számíthatnak fel.
azokat, akik bűncselekményt követnek el, azonnal őrizetbe veszik és kitoloncolják az országból, és ez a kiskorú bűnelkövetőkre is vonatkozik.
abban az esetben pedig, ha egy menedékkérő “vakációra” visszatér hazájába, akkor elveszíti tartózkodási jogait Ausztriában – fejtette ki Strache, aki egyúttal a kisebbik kormánypárt, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője.

Sebastian Kurz is úgy fogalmazott, hogy olyan “intézkedéscsomagról” döntött a kormány, amellyel az esetleges visszaéléseket akarják kiküszöbölni.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »