Tovább nyomul Andy Vajna

Az Andy Vajna vezette TV2 két sportcsatorna elindítását tervezi. A társaságnak azonban nem lesz könnyű dolga a túlzsúfolt piacon.

Két sportcsatornát indíthat a TV2. Már a nevek levédetését is kezdeményezték – tudta meg a Népszabadság. A filmügyi biztos ezzel a lépésével négy nagyágyúnak „menne neki”:

a Sport TV-nek, az amerikai hátterű AMC Networknek, a Digi Kft.-nek és persze az állami M4-nek.

Összesen kilenc csatorna versenyez jelenleg a magyar piacon a sportrajongókért. A Sport TV és a Romániában bejegyzett Digi három-három tematikus adót működtet, az Euro­sport pedig kettőt. „Az M4 kivételével ezeknek az adóknak általában alacsony a napi nézettségük, bőven egy százalék alatti a közönségarányuk” – írja a lap. Egy-egy kiemelt sportesemény idejére azonban jelentősen megugrik a ráta, ráadásul előfizetőik hűségesek.

MotoGP, Premier League, Forma–1

A Népszabadság információja szerint Vajna első körben az angol futballbajnokság közvetítésére ácsingózik. A Premier League jogait egy nemzetközi közvetítő cég, az IMG szerezte meg, ennek a társaságnak azonban nincsen Magyarországon sportcsatornája, így nincs más választása, hogy továbbértékesítse a közvetítés jogát. Ezért egyébként a Digi is versenyben van. A TV2 a lap szerint a Bajnokok Ligája, a MotoGP, a Forma–1 és nagy teniszversenyek iránt is érdeklődik.

Ahogy arról az MNO is beszámolt, Fischer Gábor a Siófokon megrendezett Media Hungaryn hét új csatorna alapítását jelentett be, kettőnek azonban nem árulta el a nevét. A Népszabadságnak viszont azt nyilatkozta, azok is rövidesen elindulnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »