Tovább küzd igazáért Novak Djokovic – fellebbez a vízummegvonással szemben

Tovább küzd igazáért Novak Djokovic – fellebbez a vízummegvonással szemben

Abban reménykedhet, hogy a bíró egyszer már – formai hibákra hivatkozva – visszaadta a teniszező belépési engedélyét.

Mint az Infostart korábban megírta, elvették Novak Djokovic 20-szoros Grand Slam-győztes teniszező ausztráliai vízumát, ezt követően visszakapta, majd egy friss döntéssel megint elvették tőle azt, miután nem felelt meg a kontinensország koronavírus-szabályainak a belépéskor. Az utolsó szót egyelőre Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter mondta ki, visszavonva a világelső szerb vízumát, aminek következtében a 34 éves sztársportolót kiutasíthatják az országból, és el sem indulhat a hétfőn kezdődő Australian Openen.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Djokovic múlt szerdán érkezett Melbourne-be, de a repülőtéren nem engedték be az országba, visszavonták belépési engedélyét, majd egy, kiutasítottak számára fenntartott hotelben szállásolták el, ott kapta vissza később vízumát, majd folytathatta a készülést a tornára, amelynek első fordulójában egy honfitársát kapta ellenfélül.

Djokovic azzal védekezett, hogy

Hírdetés

november óta érvényes vízuma volt az országba, december 30-án pedig megkapta az érvényes orvosi mentesítő igazolást is az oltás ellen, ám

a napokban kiderült, nem mondott igazat a sportoló a koronavírus-fertőzésen való átesettség ügyében, és a karanténszabályokat is megszegte.

Helyi idő szerint péntek este az ausztrál szövetségi bíróság meghallgatáson fogadta Novak Djokovic ügyvédeit, akik közölték, hogy fellebbeznek Hawke döntése ellen.

– jelentette ki a sztár egyik jogi képviselője, Nicholas Wood, aki értelmetlennek és túlzottnak nevezte a határozatot.

A bíró, Anthony Kelly hétfőn egyszer már kedvező ítéletet hozott Djokovic szempontjából, amikor formai hiba miatt visszaadatta a játékos vízumát.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »