Tovább húzná az időt Fodor Gábor: a népszavazás elhalasztását kéri

Tovább húzná az időt Fodor Gábor: a népszavazás elhalasztását kéri

A Fidesz még a házszabály megszegésére is hajlandó lett volna, hogy megakadályozza a kvóta elutasításának Jobbik által javasolt alaptörvénybe emelését, helyette kitart a hónapokig elhúzódó népszavazás mellett. Fodor Gábor még erre is rátett egy lapáttal: a liberális politikus a népszavazás elhalasztását kéri Ádertől.

A Magyar Liberális Párt elnöke azt kéri a köztársasági elnöktől, hogy mindaddig ne tűzze ki a betelepítési kvótáról szóló referendum időpontját, amíg az Alkotmánybíróság (Ab) el nem bírálta alkotmányjogi panaszát.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Fodor Gábor emlékeztetett, még azt megelőzően küldte meg alkotmányjogi panaszát az Ab-hez, hogy az Országgyűlés napirendre tűzte volna a népszavazás kérdését.

A politikus szerint a Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria is hibás döntést hozott, amikor hitelesítette a népszavazási kérdést. Úgy véli, a kérdés nem tartozik az Országgyűlés hatáskörébe és nemzetközi szerződést sért.

A népszavazási törvény értelmében az államfő a népszavazást elrendelő országgyűlési határozat elleni jogorvoslat esetén annak elbírálását követő 15 napon belül tűzi ki a referendum időpontját.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »