Tovább hízhat a McDonald’s

Tovább hízhat a McDonald’s

Az október 10–11-i általános részvénypiaci esés a McDonald’s árfolyamát is megtépázta, nyolc hónapos csúcsról esett vissza két nap alatt csaknem 6 százalékkal az árjegyzés, és 167 dollár körül mozog. Ám az elmúlt napokat tekintve úgy tűnik, sikerül innen visszakapaszkodnia a gyorsétteremlánc részvényének.

A technikai kép mindenesetre biztató: az árfolyamgrafikonon az 50 napos és a 200 napos mozgóátlagok találkozásából egy aranykereszt rajzolódott ki a héten, ebből további növekedésre lehet következtetni. Az árfolyam augusztus eleje óta egy stabilan emelkedő trendcsatornában mozog, ennek alsó széléről indult meg a napokban a növekedés, áttörve a fontos technikai szintet képező 164 dolláros ellenállást is.

Hírdetés

Ha a pozitív trend folytatódik, akkor rövid távon ismét elérhető a nyolc hónapos csúcs, a 172 dolláros szint, és utána az idei maximumot, a 178 dollárt is célba veheti az árfolyam. A külföldi elemzőházak célárainak átlaga 186 dollár, eszerint hosszú távon akár egy 11,5 százalékos felértékelődés is benne lehet még a papírban. Ha mégis kedvezőtlenné válna a befektetői hangulat, akkor a mozgóátlagok és a trendcsatorna alsó széle 163 dollár környékén erős technikai támaszt biztosítanak, ennek a szintnek a határozott letörése esetén lehetne negatív trendfordulóról beszélni.

A McDonald’s részvényével kapcsolatban ugyanakkor érdemes lesz figyelni az október 23-án érkező negyedéves üzleti gyorsjelentést, ahol kedvező eredményekre van kilátás.

Az elemzői várakozások szerint az egy részvényre jutó eredmény (EPS) elérheti a két dollárt is, ami 13,6 százalékos éves növekedést jelentene. A kilátások ráadásul hosszabb távon sem rosszak: 2019-re is gyarapodást várnak az elemzők és a menedzsment is, az pedig mindenképpen figyelemre méltó, hogy az amerikai társaság évek óta folyamatosan emeli az osztalékot.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »