Tovább erodálódik Vajna tévéjének Spéder-riportja

Szándékosan próbálta manipulálni a nézőket Andy Vajna tévéje – írja a Hvg.hu.

Egy egy hónappal ezelőtti TV2-s (ál)riportot, Rejtőzködő milliárdosok: Spéder címmel szedett további ízekre a Hvg.hu, amit már mi is megtettünk korábban, a habonyi média egészpályás letámadásáról alább. A mostani cikk a többi között azt emeli ki, hogy a Spéder által vezetett 35 milliósnak mondott luxusautót már 9 millióért is meg lehet venni. A kocsi rejtélyes eltűnéséről és megleléséről itt olvashat.

Emellett kiemelik, hogy Vajna tévéjében lement anyagban bemutatnak egy lesifotót, mely egy „intim” pillanatot örökít meg, melyről kiderült, hogy csak egy hölgy kollégájától köszön el puszival.

„Ennek azért van óriási jelentősége, mert a sajtójog és a médiaetika írott és íratlan szabályai alapján ez megengedhetetlen, és ebből a szempontból semmi jelentősége Spéder Zoltán vitatott személyének, ahogy a hozzá köthető takarékszövetkezeti integráció megítélésének vagy a cégeivel kapcsolatban indult büntetőeljárásoknak. Bárkiről készülhet olyan, akár totálisan ártalmatlan fotó, amely megfelelő körítéssel és sugalmazással tálalva egy országos elérésű csatornán lehetetlen helyzetbe hozhatja, még akkor is visszafordíthatatlanul rombolva a megítélését, ha később jogi úton sikerül is elégtételt vennie”.

– írják.

Ezt a véleményt osztotta egyébként Gulyás Gergely is, aki szerint jogsértő a riport. Egyébként Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára az egyik Spédernek felrótt ügyet kommentálva kijelentette: könnyen utána lehet járni, a Magyar Posta beszámolói is igazolják, hogy nem szenvedett kárt az állami cég.

Titkosszolgálati módszerek?

Egyre keményebben száll bele egyesek magánéletébe a Habony-média, legutóbb a Jobbik frakcióvezetőjének mentek utána. Volner János szerint titkosszolgálati módszerekkel vadásztak rá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »