Tovább épül a Piteşti-Nagyszeben autópálya

Tovább épül a Piteşti-Nagyszeben autópálya

A Piteşti – Nagyszeben autópálya 1-es szakaszának építője, egy osztrák cég nyerte el a 4-es, Curtea de Argeş és Tigveni közötti szakaszra kiírt versenytárgyalást is – jelentette be csütörtök este Cătălin Drulă szállítási miniszter.

A miniszter a Digi24 műsorában jelentette be ezt, mint nagyon friss hírt. Hozzátette, ki kell várni az óvások benyújtására megszabott 10 napos határidőt, azután alá lehet írni a szerződést, ha senki nem óvja meg a közbeszerzési eljárás eredményét.

Hírdetés

A 10 kilométeres szakasz az útépítés szempontjából nehéz, földcsuszamlásoknak kitett területen vezet át, összeköti az Argeş völgyét a Topolog völgyével és egy 1,3 kilométeres alagutat is magába foglal, magyarázta Drulă.

A Piteşti – Nagyszeben autópálya építését 5 szakaszra osztották, az 1-es, Nagyszeben – Bojca (Boiţa) szakasz munkálatai már zajlanak, jövő év végéig kell elkészülni velük. A 2-es és 3-as szakaszra folyamatban van a közbeszerzési eljárás, az 5-ös szakaszra aláírták a szerződést már egy olasz céggel már egy éve és a munkálatok tavasszal elkezdődnek, számolt még be a miniszter.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »